Senderisme a la festa de Tots Sants

Aquest cap de setmana hi haurà una excursió a Carrícola

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis i dels centres excursionistes de la comarca, han organitzat, la vuitena edició de Senderisme a la Vall d’Albaida 2015. Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme és donar a conèixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que envolten la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

El president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, ha manifestat: “el senderisme és una activitat molt arrelada a la nostra comarca i mostra d’això són les 8 edicions del programa que aglutina 4 mesos sense parar cap cap de setmana”.

Coincidint amb el cap de setmana de Tots Sants també es farà una excursió, concretament el dissabte 31 d’octubre es portarà a terme la ruta de senderisme a Carrícola.

El passat dissabte es van reunir a l’Ajuntament de Beniatjar un grup de senderistes per tal de realitzar la ruta de les Fontentes-Castell de Carbonera. A les 9 eixiren de l’Ajuntament en direcció al paratge de Les Fontetes. Allí agafaren una xicoteta senda que els va conduir a la Casa de la Tía Brígida i a la Casa Peñalva. Des de la Casa Peñalva van accedir a la pista forestal fins a arribar a les restes del Castell de Carbonera (s. XIII).

Des d’allí van agafar el camí de tornada per paratges coneguts com el Corral de Giner i La Rascaora fins a l’arribada al poble on va finalitzar la ruta.
El diumenge es van donar cita a l’ajuntament d’Agullent un grup de participants amb el propòsit de realitzar la ruta de senderisme. Els assistents van començar la marxa des de l’ajuntament en direcció a la Font Jordana, després van passar per senda enginyers i la font del patge.

Pels voltants de la casa dels Guardes van parar per esmorzar i agafar forces. Van continuar la ruta cap al camí dels enginyers fins al mas del Torrater i la Font Maciana, i des d’ací al poble, punt on va finalitzar la nostra ruta.

Dissabte 31 d’octubre:
L’itinerari és Castell de Carrícola, Font del Melero, Corral de Faus, Corral de Penalba, Coral de Diego, Fontanars –naixement del riu Albaida, les neveres de Carcaixent, la Casa de Don Miguel, la penyeta de l’Hedra i l’Amella de Palla. La longitud total és de 14,30km i el temps aproximat és de 4 hores. Presenta una dificultat mitja-alta i val la pena descobrir les escultures que formen part del Biodivers de Carrícola.

Notes:
1) Inscripcions fins al dijous anterior a la ruta, abans de les 12h, en: https://goo.gl/7EJ5Ps
2) Programa de senderisme: http://goo.gl/jxcyqJ
3) Més informació en www.valldalbaida.com

S’ha de pagar 2€ per persona i ruta al responsable , en concepte d’assegurança, 15 minuts abans de començar la ruta de senderisme. Excepte els federats i els xiquets.