Sanitat activa l’alerta taronja per temperatures elevades a Xàtiva i Ontinyent

La conselleria de Sanitat ha rebut informació de la Fundació Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), segons la qual està prevista una pujada de les temperatures en les zones de Xàtiva i Ontinyent, durant les jornades d’avui i demà. Concretament, es preveu que en algunes poblacions d’aquestes àrees s’arribi a la temperatures de 38 º.

Tot i que aquesta situació no es correspon amb una onada de calor, la Conselleria de Sanitat considera adequat informar les institucions, professionals i, sobretot, a la població valenciana per reforçar les actuacions preventives.

Durant la jornada d’avui dimecres i la de demà dijous es troben en nivell taronja, és a dir, en nivell d’alerta alt les zones climatològiques 17 i 18.

La zona 17 comprèn les localitats de Alcàntera de Xúquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, Genovés, L’Ènova, La Granja de la Costera, la Pobla Llarga , Lloc Nou del Fenollet, la Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Manuel, Novetlé Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sant Joan d’Ènova, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló i Xàtiva.

La zona 18 comprèn els municipis de Adzeneta d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alcosser de Planes, Alfarrasí, Almudaina, l’Alqueria d’Asnar, Bèlgida, Beniarrés, Beniatjar
Benicolet, Benigànim, Benillup, Benimarfull, Benissoda, Benissuera, Bufali, Carrícola, Castelló de Rugat, Cocentaina,
El Palomar, Gaianes, Guadasequies, l’Orxa, la Pobla del Duc
Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Muro de l’Alcoi, Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Planes, Quatretonda, Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig, i Vallada.