Roger Cerdà: «El proper diumenge tindrem un govern diferent a Xàtiva»

El candidat socialista a l’alcaldia de Xàtiva afirma: «Nosaltres farem política parlant amb el ciutadà«

El proper diumenge 22 de maig se celebren les eleccions municipals i autonòmiques. Queden pocs dies per pensar a quin partit polític votar. Portal de Xàtiva els dóna a conèixer més sobre el candidat socialista a l’alcaldia de Xàtiva i les propostes del seu partit.

ENTREVISTA A ROGER CERDÀ, candidat a l’alcaldia de Xàtiva

  • Penses que les crítiques a Zapatero i al gobern central per la crisi econòmica afectarà al PSOE en les eleccions autonòmiques i municipals?

Estic convençut que la societat està suficient madura per a saber respondre a lo que se li pregunta, es a dir, esta vegada les eleccions són municipals i autonòmiques, i per tant la gent té que estar concienciada de qui vol que siga el seu alcalde i el seu president de la Generalitat.

Jo confie i sé que la gent sap el que ha de respondre i no es deixa influir per la situació a nivell general, sinó que fa un balanç de la situació a la Generalitat Valenciana i a l’ajuntament de Xàtiva de com s’han fet les coses i la política que s’ha dut a terme durant estos quatre anys.

  • La proximitat és el que vosaltres proposeu, i esteu fent-ho amb els micromitings a la campanya electoral. Una vegada esteu a l’ajuntament, com fareu esta tasca? Com portareu a terme esta llavor de proximitat?

Nosaltres sempre hem apostat per la participació ciutadana. Quan parlem d’un estil diferent, a part de ser per a les campanyes electorals, també és un estil diferent de governar. Portem propostes com puga ser la creació del Consell General de la ciutat, on entenem que totes aquelles associacions, col·lectius, persones individuals interesades en conèixer de primera mà la política, el que han de fer és possibilitar eixa participació ciutadana.

Vullguem dur a terme els pressupostos participatius, eixe Consell General decidirà una part important d’eixos pressupostos perquè en definitiva, això és la participació ciutadana. Segurament si haveren preguntat a la gent mai s’haveren gastat 14 milions d’euros en una plaça de bous, s’haveren parlat de guarderies municipals públiques, d’un nou Centre de Salut, d’una disminució d’impostos… Per tant, nosaltres vullguem que la gent tinga clar que anem a fer política igual que estem fent campanya, parlant amb el ciutadà.

Una qüestió anecdòtica és que els plenaris es fagen a les 12.00 del migdia. Nosaltres els farem a les 20.30 de la vesprada, i a més, farem les modificacions en la reglamentació oportunes per a que la gent puga preguntar al seu alcalde.

  • Esta proximitat es trasllada també als joves?

Els joves són la nostra prioritat. Hi ha propostes molt atractives per a la gent jove, i totes elles previament a portar-se a terme se consensuarà amb ells. Hem de potenciar el Consell de la Juventud, arbitrar alguna solució per a que les associacions i col·lectius femenins se revitalitzen, i fer que les seues necessitats estiguen cobertes de la millor manera.

  • Imprescindible parlar de la crisi econòmica, què fareu per a que l’atur no augmente més a Xàtiva?

Nosaltres portem propostes molt atractives. La primera d’elles és el parc empresarial i tenològic per possibilitar que empreses que hui no estan así, de les noves tecnologies, ofereixquen contrats de qualitat; que puguen vindre así perque tinguen les condicions idònies.

A més estem fent per que la nostra ciutat albergue una Fira de Mostres, seria un potencial per a Xàtiva brutal perquè dinamitzen l’economia, ajuden a que el sector productiu local estiga molt més viu, i per tant, no es tinguen els problemes que s’estan tenint ara.

El nostre compromís és la creació de llocs de treball i apostar per les empreses locals. Hi ha que dur bonificacions per a aquells que aguanten la seua plantilla, i després a nivell de families el tema de l’IBI, ja que els últims cinc anys s’ha incrementat una brutalitat i hi ha que parar-ho, i ha que fer una revisió catastral, i per tant la congelació de l’IBI.

  • Aposteu per una cultura lliure i sense política pel mig. Com seria açò?

El nostre compromís amb la materia cultural sempre ha sigut clar. Apostem per donar les màximes facilitats possibles a aquells col·lectius de Xàtiva que entenem que treballen dia a dia, com puguen ser les falles, les associacions de música o el teatre. Per aixó, una de les primeres mesures que farem serà eliminar la tasca del teatre, es a dir, qualsevol col·lectiu de Xàtiva podrà actuar com a mínim una vegada a l’any de forma gratuïta.

En materia cultural hi ha que fer molt. La nostra ciutat té un casc antic que hi ha que potenciar i invertir, tenim la possibilitat d’ampliar el museu municipal a la Casa de l’Ensenyança, la possibilitat que en Fira els grups locals puguen actuar i tinguen el seu espai.

Apostem per una cultura per a tot el món, amb uns preus lo més reduïts possibles, i amb projectes innovadors.

  • Materia d’educació, de les guarderies públiques que proposeu…

Creguem necessari que se fagen dos guarderies municipals públiques, també les inversions necessàries en els propers anys a les escoles que no les han tingut. A més, l’educació per a la gent més major, entenem que hi ha que fer un pla per l’educació de la gent més gran de Xàtiva i potenciar el bon treball que han fet a l’escola d’adults de Xàtiva,. També hi ha que treballar amb els col·lectius d’AMPES per a que totes aquelles reclamacions que hui tenen i que no són escoltades, siguen treballades pel seu ajuntament.

  • Els ciutadans protesten per la zona blava, què proposeu?

Influeixen molts factors. En 10 anys s’ha multiplicat per cinc la zona blava. Eixa zona blava, que en un inici podria tindre sentit perquè estava als carrers estrictament comercials, hui s’ha traslladat a zones residencials. Per tant, no té sentit perquè la gent paga el impost de circulació, un dels més alts de tota España, i després ha de pagar per poder aparcar.

A aixó hi ha que sumar-li els preus dels pàrquings públics que són els més cars, estan al nivell del carrer Colón de València ciutat. Per tant, aixó fa que impedeix que la gent puga aparcar i que vinga a comprar a Xàtiva perquè tenen la facilitat d’anar al Centre Comercial on no hi ha ORA, grua, i tenen totes les facilitats del món.

La nostra proposta es reduir a un 50% les plaçes de la ORA. A més per a facilitar-ho, tota la gent que vinga a Xàtiva a comprar, tindrà bonificat com el preu de la ORA com dels pàrquings públics; de manera que estiguem al mateix nivell que un centre comercial, que no siga incòmodoe vindre así.

  • Queda menys d’una semana, com veieu les eleccions municipals?

Nosaltres estem molt contents perquè estem trobant una gran resposta per part de la gent. Portem des de principi de la campanya treballant a peu de carrer i la resposta que estem obtenint per part de la gent és molt positiva. Estem convençuts que la situació va a canviar, que el proper diumenge per la nit anem a tindre un govern diferent a Xàtiva. Per tant, la clau de les eleccions es que ningú es quede a casa. Molta gent pot tindre molts motius per a no anar a votar però al final aquell que no va a votar no pot reclamar d’un govern el que desitja. Per tant, el que nosaltres diguem a la gent és que participen perquè les eleccions és una festa per la democràcia.

  • Si el dia 22 de maig ixes com alcalde, què és el que faries primer?

El primer que anem a fer és una auditoria en l’ajuntament per a conèixer la situació real. S’han ficat moltes traves per saber quina és la situació de l’ajuntament. Explicarem als veïns quina és la situació que ha deixat Alfonso Rus després de 16 anys treballant, i durem a terme totes les propostes electorals amb màxima transparència.

A més, farem el mateix una vegada acabada la legislatura, serà pública i tot el món sabrà com s’han gestionat tots eixos diners. La transparència és vital per a que la gent torne a confiar en la seua clase política.

  • Perquè els ciutadans de Xàtiva tenen que vota el diumenge al partit socialista?

Som els que proposem un estil diferent de governar, som els que sempre em estat al costat dels veïns de Xàtiva, som els que sempre em defensat els interessos de la ciutat, i perquè hi ha que acabar en un govern maleducat, antic, que passa per damunt dels interessos, que despilfarra els diners, que es gasta els diners en una obra innecessària. És el moment que el aire fresc entre a l’ajuntament, i les idees fresques, l’educació i les ganes de treballar siguen les que predominen dins del govern municipal.

 

2 comentarios sobre “Roger Cerdà: «El proper diumenge tindrem un govern diferent a Xàtiva»”

Los comentarios están cerrados.