Rècord de participants en la ruta organitzada pel Centre Ocupacional La Costera

Es van donar cita un total de 732 senderistes

El centre ocupacional La Costera i la coordinadora de centres ocupacionals (COPAVA) aconseguiren reunir el dimecres a un total de 732 persones en una ruta que tenia en el seu trajecte més llarg al voltant de 8000 metres.

Una altra ruta de 4.2 km i una tercera de 2.2 km completaven el ventall de rutes que oferia l’organització per a tots els nivells de discapacitat. La finalitat no era altra que totes les persones tingueren opció de participar en alguna de les rutes i gaudir d’un dia conjunt amb la resta de companys d’altres centres i dels paisatges que la comarca de la Costera ofereix.

D’aquesta manera cadascú dels participants en la ruta optà per una ruta més llarga o més curta en funció de les seves limitacions, però tots aconseguiren donar-li un caràcter festiu i en certa manera reivindicatiu a l’activitat. Festiu per poder-se ajuntar en una activitat com aquesta i reivindicatiu per donar a conéixer que les persones amb discapacitat també són un col·lectiu actiu i que tenen molta capacitat per a fer moltes coses, i una d’elles una ruta per un paratge que anava des de La Torre a Lloc Nou d’En Fenollet.

Centres de València, Castelló de la Ribera, Utiel, Requena, Rocafort, Ontinyent, Carcaixent, Alzira, Xirivella, Ontinyent, Godella, Carcaixent, Villar del Arzobispo, La Torre, Xirivella, Torrent, Manises, etc participaren en aquesta ruta. Un total de 39 centres de tota la província de València, on va estar present l’alcaldessa pedània de La Torre per a donar la benvinguda al poble a tots els participants i realitzar la ruta al costat dels assistents.

Una vegada acabada l’activitat, tots els participants dinaren junts pels carrers de La Torre i d’aquesta manera acabar una jornada en el que la meteorologia va acompanyar i va propiciar el fet que tots els participants gaudiren d’una jornada festiva.

Des del centre donen les gràcies a tots els que ajudaren a portar a terme aquesta iniciativa, sobretot als alumnes del IES Dr Simarro que en la figura de la seua Vicedirectora Ana Alpiste ajudaren als usuaris del CO La Costera per poder realitzar tots els quilòmetres. “Amb gent com Ana o Pedro i tots els seus alumnes es fàcil proposar rutes com aquestes. Gràcies a gent com ells i tots els voluntaris de la ruta, nosaltres com a centre podem fer aquestes coses, i per descomptat als ciclistes que en tot moment controlaren tot el trajecte. Estem satisfets del resultat de l’activitat i de la resposta de l’Ajuntament de La Torre i de Lloc Nou d’En Fenollet que en tot moment s’han mostrat predisposats per a qualsevol cosa”, comentava la directora del CO La Costera, Amor Amorós.

Aquesta és la primera de les tres rutes que la Coordinadora organitza al llarg del curs, la següent serà per l’antic llit del riu Túria de València i la tercera a la comarca de la Safor.