Quasi 3.000 kg envia Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva cap als campaments de refugiats

Ajuda HumanitariaQuasi 3.000 kg és l’ajuda humanitària que s’ha enviat Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva cap als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. Al final, han estat un total de 2.768 kg d’aliments (1.272 kg d’arròs, 620 kg de sucre, 708 l. d’oli i 168 kg d’altres producte com llegums i pastes) que ajudaran a la població sahrauí a cobrir, en part, algunes de les seues necessitats alimentàries. El nostre col·lectiu també ha aportat 2.000 € que serviran per a costejar en part les despeses de l’enviament i per a la compra d’altres productes destinats per a la població sahrauí i que s’han aconseguit en gran part amb les aportacions econòmiques que ha fet la gent.

En la Caravana d’Ajuda Humanitària per al Poble Sahrauí 2011, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha enviat, a més dels aliments recollits i els diners recaptats, al voltant d’uns 100 kg. de material d’ajuda humanitària. Aquestos materials s’han distribuït de la següent manera: 2 caixes de material de medicaments i 6 caixes de roba.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva s’ha encarregat d’organitzar la Caravana a les ciutats de la comarca de la Costera de Xàtiva, la Granja de la Costera, Genovés, Torrella i Rotglà i Corberà entre l’1 de desembre de 2010 i el 21 de gener de 2011.

El dissabte 5 de febrer, la gent d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va acabar d’organitzar els aliments i la resta d’ajuda en caixes per tal de carregar-los i transportar-los als magatzems de Paterna, on la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià va disposar els camions que ho duran als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf.

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, es vol destacar “la importància que té la Caravana per als refugiats sahrauís, ja que subsisteixen bàsicament gràcies a l’ajuda internacional” i “ la gent està sensibilitzada amb la causa sahrauí la qual cosa fa que la caravana d’ajuda humanitària tinga una bona acollida entre els ciutadans de Xàtiva i la Costera”.

Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva volem agrair a tota la gent que ha contribuït i ha aportat aliments i que ha fet possible de nou portar il·lusió i aliments cap al poble sahrauí. Moltes gràcies a tots i totes.

– als ciutadans i ciutadanes de la Granja de la Costera, el Genovés, Rotglà i Corberà, Torrella Xàtiva i d’altres localitats de la Costera que han acudit als punts de recollida
– al professorat i alumnat dels Col·legis, Escola d’Adults, dels IES i les AMPES que han participat a la Campanya
– al mitjans de comunicació (premsa, ràdio, televisió, edicions digitals) que han parlat o publicat les notícies de la caravana.
– a les empreses, entitats i col·lectius que ens han ajudat.
– i volem destacar a dos empreses: CARTONAJES HINOJOSA que ens va facilitar totes les caixes per poder embalar l’ajuda humanitària i a DISMADER que ens va facilitar el camió per poder transportar els 3.000 kg d’ajuda fins els magatzems de Paterna.