PSPV lamenta la «despersonalització» de la Fira per la «falta d’innovació del PP»

Cerdà: “Fa molts anys que la Fira no té trets distintius que junt amb la falta de qualitat d’espectacles l’arriben a fer caure en la monotonia”

A les portes d’una nova Fira de Xàtiva, el portaveu municipal del PSPV, Roger Cerdà, vol desitjar que “veïns i visitants gaudisquen de la festa gran de la nostra ciutat, i gaudir-la com cal, divertint-se, participant i comprant”. Però Cerdà ha manifestat que “l’estima que tenim per la nostra centenària Fira no ens ha de tapar els ulls i veure que està caent en la despersonalització”. El portaveu socialista lamenta així que “com a conseqüència del desinterés i la falta d’innovació durant els 18 anys de govern d’Alfonso Rus i del PP s’ha caigut en una Fira que no té trets distintius, i junt amb la falta de qualitat de molts espectacles l’arriben a fer caure en la monotonia”.

Segons Roger Cerdà “una de les pitjors coses que li pot passar a la Fira és no tindre personalitat, no tindre característiques diferenciades que la facen reconeixible per a qualsevol visitant”. No obstant lamenta que actualment “molts dels turistes i també veïns no distingiran la Fira de Xàtiva de la de qualsevol municipi de la Manxa, Múrcia, Extremadura o Andalusia”.

Per no fer més gran aquesta despersonalització, el portaveu del PSPV afirma que “la Fira ha de donar-li protagonisme a la nostra cultura, a la nostra llengua, als nostres artistes, al nostre patrimoni autòcton”. Tot això afirma Cerdà que s’aconsegueix “fent participar els veïns en la planificació i desenvolupament de la Fira, amb la implicació dels barris, amb el valor humà propi”.

Amb aquesta situació en la qual “es va buidant de contingut molts actes de Fira, altres estan caducats i obsolets, i no existeix el més mínim interés d’apostar per noves propostes”, Roger Cerdà insta als veïns a reclamar al govern de Rus “més i millor fira, que no estiga d’esquena a la ciutat, i que compte amb tots els sectors”. Acaba afirmant Cerdà que “la Fira és el millor moment de l’any per mostrar la nostra cultura pròpia, perquè la gent es divertisca, i perquè el turisme, tan valuós en temps de crisi, aporte una riquesa que el govern del PP està menystenint, deixant de promocionar-la fins i tot a la web de turisme municipal”.