PSPV insta als pares a matricular els seus fills als centres educatius públics de Xàtiva

Enguany el procés de matriculació preveu el districte únic i els socialistes ho posen en dubte

PSPV de Xàtiva insta als pares i mares a matricular els seus fills als centres educatius públics de la ciutat, ara que està a punt d’iniciar-se el procés de matriculació per al curs 2013-2014. Enguany el procés de matriculació preveu per primera vegada el districte únic a la ciutat, per la qual cosa els pares poden matricular els seus fills al centre que desitgen independentment del lloc on visquen. La regidora socialista Xelo Angulo ha recalcat que com ja han denunciat reiteradament, «és una enganyifa més del Partit Popular per potenciar l’escola concertada i privada ja que, en realitat, el que possibilita la nova normativa no és l’elecció per part de les famílies sinó l’elecció per part dels centres».

Angulo diu que hi ha nombrosos motius per matricular els xiquets i xiquetes a qualsevol dels centres públics de la ciutat. Entre els més importants, segons el grup socialista, es poden citar:

-L’escola pública és l’única que garanteix la llibertat ideològica dels xiquets i de les famílies en tant i en quant que no té un ideari propi més enllà de la Constitució, l’Estatut i totes les Lleis que regeixen la convivència de la societat.

-L’escola pública acull tota la diversitat social, econòmica i cultural que es troba present a la ciutat. Els xiquets i xiquetes que estudien en ella, no sols aprenen coneixements acadèmics, sinó que també aprenen a viure en un món divers que els enriqueix com a persones.

-Els professionals que treballen en l’escola pública ho fan d’acord amb els criteris d’igualtat, mèrit i capacitat i això és garantia de la seua professionalitat i de la seua independència.

-L’escola pública en Xàtiva és garantia de vitalitat al centre històric. «Som una ciutat amb un patrimoni cultural importantíssim que cal potenciar com un valor econòmic de primer ordre. Que els col·legis ubicats al nucli antic siguen vius manté la cohesió territorial de la nostra ciutat i és un element de cohesió social i econòmica bàsic», afirmen.

-Els socialistes remarqun que eesprés de molts anys d’avaluació del nostre sistema educatiu una conclusió és clara: «els alumnes dels centres públics de la ciutat obtenen els mateixos resultats i en molts casos millors que aquells que estudien en l’escola concertada i privada. A més matricular en les línies en valencià és un plus en la formació dels xiquets i xiquetes, com ha quedat de manifest després de més de 25 anys d’experiències educatives al respecte».

Per això l’oposició vol manifestar «amb claredat» a tots els pares i mares: «El missatge del PP referit a l’elecció del centre per part dels pares no és veritat; la realitat és que seran els centres, especialment els concertats qui triaran l’alumnat que volen tindre».

Angulo finalitza: «En el moment de prendre la decisió d’on estudiarà el teu fill no et deixes manipular ni enganyar: escull tu quina vols que siga l’educació del teu fill o filla: tens un centre públic al teu barri que et garantirà amb seguretat l’educació de qualitat que tots volem per als nostres fills».

Un comentario sobre “PSPV insta als pares a matricular els seus fills als centres educatius públics de Xàtiva”

  1. Yo quiero que mi hijo estudie en el Claret porque la educación es muy buena, tienen muchos proyectos de Innovación, no cobran, han mejorado mucho las instalaciones y este año dicen que tienen muchas plazas libres.
    El hecho de que yo no viva cerca ya no impide que pueda ir y como han ampliado la ratio ahora ya entran todos. Además yo estoy en el paro y puedo llevarlo todos los días.
    Yo estoy muy contento ¿qué problema hay en esto?

Los comentarios están cerrados.