PSPV denuncia que Xàtiva ha triplicat el IBI

Cerdà: “La contribució urbana en els últims set anys en la ciutat ha augmentat 10 vegades més que el cost de la vida”

El portaveu del PSPV en l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha denunciat que el govern municipal del PP ha multiplicat en el darrers set anys (2005-2012) per 3 els ingressos per la contribució urbana, “mentre que el nivell de vida sols ha augmentat un 19,30%”, que és el que ha augmentat l’IPC en este període. Els socialistes expliquen que l’augment ha sigut del 162,36%, «per la qual cosa el govern de Alfonso Rus ha passat de ingressar 3.322.990 euros l’any 2005 als 8.718.300 euros que han previst ingressar enguany», va afirmar Cerdà.

A la vista d’aquestes xifres, el líder del socialistes xativins ha manifestat que “aquest increment de la contribució urbana que estem patint en els últims set anys és un absolut abús. No és tolerable que la contribució urbana puge 10 vegades més del que ha pujat l’IPC en este període. És precís parar aquest increment, ja que no hi ha dret que els veïns de Xàtiva hui paguem el triple del que pagaven en 2005”. Aquesta situació, sumada a l’increment de la resta de taxes i impostos municipals, ha fet que “Xàtiva siga hui la ciutat mitjana de la província de València en la que els veïns paguen més impostos i on és major la pressió fiscal”. Segons Cerdà, “tot açò ha provocat un estancament econòmic de la ciutat, ja que ni les famílies ni les empreses poden fer front als elevadíssims impostos imposats per Rus i el seu govern”, va explicar.

Per eixe motiu, els socialistes van demanar en el moment de l’elaboració de les taxes per a enguany una congelació dels impostos municipals. Ja que, segons Cerdà, “l’Ajuntament de Xàtiva no pot seguir incrementant la pressió fiscal i menys en un moment econòmic com el actual”. “Lamentablement, Rus i els seus fa molt de temps que no es preocupen pels problemes reals de la ciutat i continuen gastant a mans plenes sense aplicar polítiques d’austeritat, tan necessàries en el moment econòmic actual”, va afirmar.