PSPV de Xàtiva critica la «falta d’innovació» en la programació de la Fira d’Agost

Cerdà: “El model de Fira del PP està tan esgotat com el projecte polític de Rus a la ciutat”.

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha criticat l’esgotament del model de Fira implantat pel PP des de que governa la ciutat. A aquest esgotament del model se li suma, segons el regidor, “la falta d’idees per a innovar en la programació”. Fent un paral·lelisme entre la Fira d’enguany i la tasca de govern de Rus a l’Ajuntament, Cerdà afirma que “el model de Fira del PP està tan esgotat com el projecte polític del propi Rus a la ciutat”. A la vista d’açò, els socialistes opinen que “l’equip de govern ha de propiciar la creació d’un nou model de Fira amb la participació de tots aquells que tinguen alguna cosa que dir i que aportar a la millora i la potenciació de la nostra festa gran”. Però per a que això siga possible, és absolutament necessari un “canvi d’actitud per part de Rus i del regidor de Fira”. L’oposició assenyala que amb afirmacions con les del regidor Ramon Vila, en les que va dir que “la Fira es feia a imatge i semblança del PP» no es pot elaborar «eixe nou model de Fira que nosaltres proposem», destaquen.

Seguint amb la fira d’enguany, Cerdà opina que “ens trobem davant d’una programació calcada a anys anteriors, sense cap tipus d’innovació i sense cap tipus d’atractiu”. Per al socialista açò demostra que “a Rus i als seus la Fira cada any els importa menys”. Tot açò ens ha portat, segons Cerdà, “a la absoluta despersonalització de la nostra festa”. De fet, “aquesta programació podria ser la de les festes de qualsevol poble de la nostra comunitat o inclús del nostre estat, ja que no hi ha res que ens diferencie i ens faça únics”.

En aquest sentit, el que més lamenten els socialistes és que aquesta “falta d’interès i de previsió per part del govern municipal” va a suposar “una nova oportunitat perduda”, ja que, “aquest any la Fira tampoc servirà per a potenciar i millorar la situació del nostre turisme, del nostre comerç i de la nostra cultura pròpia”. Segons Cerdà, “els xativins no ens podem permetre el luxe de no aprofitar la nostra festa per a iniciar una millora en la situació econòmica dels sectors productius de la ciutat i això, tampoc ho ha entés el equip de govern de Rus”.

Finalment, el regidor socialista ha explicat que per a ells “la Fira del futur” ha de sustentar-se en tres pilars bàsics, “el increment de l’atractiu turístic i econòmic de la nostra festa, la recuperació de la personalitat pròpia de la mateixa i la participació ciutadana a l’hora de la seua confecció”. “Ens preocupa la nostra festa i volem cada any siga millor que l’anterior, no com passa ara. Nosaltres volem més i millor Fira”, va explicar.

Un comentario sobre “PSPV de Xàtiva critica la «falta d’innovació» en la programació de la Fira d’Agost”

Los comentarios están cerrados.