PSOE: «Les falles de Xàtiva no pagaran per gaudir del Gran Teatre i rebran ajudes per millorar la festa»

Cerdà aposta per involucrar als veïns però també per insonoritzar els locals

El PSPV de Xàtiva ha comunicat a les diferents comissions les seues propostes per potenciar la festa de les Falles a més de facilitar la convivència i la participació dels veïns. El candidat socialista a l’alcaldia, Roger Cerdà, explica que, després de parlar i escoltar les reivindicacions del col•lectiu faller, han dissenyat un seguit de propostes que van des d’ajudes econòmiques fins la millora de la festa en tots els aspectes.

Com a principal mesura Cerdà afirma que “suprimirem la taxa d’utilització del Gran Teatre”, igual que es farà amb altres col•lectius de Xàtiva vinculats a la cultura perquè “no ha d’haver distincions segons les possibilitats econòmiques de les entitats perquè tots tenim el mateix dret, Xàtiva ja ha pagat el Gran Teatre i ara cal fer una bona gestió compatible amb el gaudi per part de tots els sectors que generen cultura i festa”.

D’una altra banda el candidat anuncia que es promourà una Carpa Cultural Fallera, amb la qual “es donarà a conèixer la festa amb mostres de fotografia, indumentària, pentinats o música”, així el que es pretén és “divulgar tots els aspectes i la riquesa d’esta festa tan nostra, i que tots puguen tindre un poc més de coneixements d’esta”.

Però a més s’ha pensat amb la resta de veïns de la ciutat que no són fallers en diferents aspectes, així es proposa involucrar als carrers i barris no fallers a decorar l’espai públic, “engalanant tots els racons per fer que la festa arribe a tots els racons de la ciutat”. Però Cerdà destaca que “el respecte i la convivència sempre ha d’estar present”, i pensant en este punt s’apostarà per “ajudar a la insonorització dels locals, i permetre així la convivència que és imprescindible per millorar la festa”.

Les ajudes municipals també es dirigiran a altres aspectes com la pròpia adquisició dels casals fallers, però també per millorar les infraestructures de les comissions falleres, habilitant espais adequats per a l’emmagatzematge de monuments i carrosses. Finalment Cerdà afirma que “col•laborarem amb les comissions falleres per augmentar la qualitat dels monuments, perquè les dificultats econòmiques no es pateixquen també en la qualitat de la festa”.