Les nou agrupacions participants innoven en repertori i en posada en escena
L’Auditori Paco Salvador de Benigànim va acollir el passat dissabte, 9 de juliol, una de les edicions més “destacades” de la Trobada de corals de la Vall d’Albaida segons el parer del president de la Mancomunitat de municipis de la comarca, Filiberto Tortosa, qui valora “el dinamisme de l’acte fruit dels esforços de totes les agrupacions per innovar tant en el seu repertori com en la posada en escena demostrant la vitalitat d’esta cita”.
En total, van actuar nou agrupacions procedents de Montaverner, Ontinyent, Aielo de Malferit, Castelló de Rugat, Albaida, Bocairent, l’Olleria i dos de la població amfitriona, Benigànim. Així, les prop de 250 veus que van prendre part de la proposta interpretaren 27 peces d’un ampli espectre d’estils i realitzaren diverses coreografies que completaren la seua actuació; a més, es va comptar amb l’acompanyament de diferents músics i, fins i tot, de quatre ballarins. Una cercavila pels carrers de la localitat va ser l’encarregada d’iniciar la programació mentre que la interpretació conjunta de l’obra “És l’hora dels adéus” va tancar la gal·la que va estar conduïda pel presentador de RTVV, Alfons Pérez.
Juan Antonio Puchades, alcalde de Benigànim i conseller de Cultura de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, va donar la benvinguda a tots els assistents i va agrair la seua presència. A més, Puchades va tenir un emotiu record per als integrants de la Coral Inesina encarregats de l’organització de la Trobada el 1996, “especialment per a aquells que hui no estan entre nosaltres”.
“La implicació i la il·lusió” mostrada per tots els participants augura “edicions per molts anys”, tal i com va ressaltar Filiberto Tortosa, a més de ser una forma de “congregar els col·lectius de tota la comarca per intercanviar experiències i per millorar conjuntament”, de fet, la cita va servir per obrir les trobades als nous alcaldes i regidors de Cultura. Així mateix, el president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida va incidir en la utilitat d’aquestes propostes “per fomentar eixe esperit de confraternitat que ens caracteritza i per continuar creant eixe sentiment de pertinença que ens engrandeix”.