Premi «Maria Moliner» a la biblioteca de l’Olleria

biblio-i-emili-008

La Biblioteca de l’Olleria ha estat una de les distingides dins de l’edició 2009 dels premis Maria Moliner a l’animació lectora. Els guardons, que enguany compleixen la seua XII edició, són concedits pel Ministeri de Cultura, en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Fundació Coca-Cola Juan Manuel Sáinz de Vicuña, entre els municipis de menys de 50.000 habitants. La biblioteca municipal de l’Olleria, que es va inaugurar a octubre del 2008, rebrà com a premi un lot bibliogràfic de 200 llibres, principalment de temàtica infantil i juvenil.
Periòdicament des de la biblioteca es realitzen activitats d’animació lectora en col·laboració amb els centres escolars, per tal de fomentar des de l’infantesa l’afició pels llibres i la lectura. Per a la regidora de Cultura, Àgueda Micó, la concessió d’este premi ratifica la línia de treball de la biblioteca, i possibilita l’entrada de dos centenars d’exemplars per al fons bibliogràfics d’este servei municipal, que a l’actualitat ja compta amb 1.450 socis.

“Gràcies a la concessió d’este premi anem a augmentar i millorar l’oferta de llibres infantils i juvenils, a més de tindre la satisfacció que hagen reconegut la tasca d’animació lectora que de manera continuada estem duent a terme”.

Una de les activitat d’animació lectora que més èxit ha tingut al 2009 ha estat el “Carnet de la imaginació”, ja que ha generat que molts xiquets i xiquetes s’hagen arrimat assíduament a la biblioteca. A gener del 2009 s’entregà als xiquets un carnet amb 40 caselles buides, que han anat omplint-se amb un encuny, cada volta que retiraven un llibre de la biblioteca. Els infants que a desembre tinguen totes les caselles plenes