PercuFest entra amb força a la Font de la Figuera

El Festival Internacional de Percussió tan esperat per als amants dels ritmes percussius comptarà amb professors vinguts de Taiwan, Anglaterra o USA

PercuFest s’inicia en el que serà el seu terecer any consecutiu a La Font de la Figuera. El Festival Internacional de Percussió celebra ja 11 anys ininterromputs d’èxits en què la percussió ha estat la principal protagonista.

La setmana més percussiva de l’any es desenvolupa des d’ahir diumenge 22 de juliol amb un concert a càrrec de la Societat Musical La Lira Fontiguerense. Hi participen diversos professors de PercuFest i una aportació estrella per part de la saxofonista local Angela Sanz que interpretarà un sol. Aquest Festival es prolongarà fins al 29 d’aquest mes i el formaran un curs intensiu i un concurs d’interpretació, a més de múltiples concerts durant tota la setmana.

Des de l’ajuntament de la Font de la Figuera, precursor de que es puga realitzar aquest festival en aquesta localitat, ha parlat el portaveu d’aquest, Vicent Muñoz Jordà. El regidor ha expressat la seua «satisfacció per poder dur a terme aquest projecte a La Font, això sí, amb grans esforços per adaptar-se al pressupost», i contínua, “som conscients de que La Font gaudeix amb la percussió, ho hem pogut comprovar aquests tres anys seguits de PercuFest i en això estem, adaptant-se a la situació actual per fer-la possible».

PercuFest aglutina una infinitat de professionals de totes les edats polits en l’art de la música i, a més, comptarà amb professors de Taiwan, Ingaleterra, USA i Espanya que impartiran classes de percussió. Entre les novetats d’enguany destaca un concert oficiat per Perkuken! PercuFest Percussion Group, integrat per 7 antics alumnes de PercuFest.

Per la seua banda, el director artístic de PercuFest, Hilari Marí Cabo, ha manifestat la seua «alegria per consolidar i continuar amb aquest projecte d’aquestes dimensions tot i la crisi que estem travessant», a més, destaca l’èxit de participació al festival PercuFest 2.012 respecte a l’any anterior amb més de 60 alumnes inscrits.