Pep Gimeno, el Botifarra, ofereix un concert al casal de la falla Murta

botifarra-grup

El cantaor de Xàtiva, Pep Gimeno, ‘El Botifarra’, va fer anit un concert molt especial al casal de la falla Murta-Maravall de la seua ciutat natal. El setabense va oferir un recital molt animat i es va clavar al públic dins la butxaca des del primer moment, com és habitual amb el carismàtic artista. Durant més d’una hora i mitja, Pep va realitzar no sols un reocorregut als millors temes dels seus dos àlbums publicats, sino que, a més, va cantar per a tots algunes cançons que son encara inèdites, i que de moment sols s’han escoltat a algun dels seus concerts.

botifarra-vert1

No van faltar ‘Les folies’, cançó que obri el seu segon treball, ‘Te’n cantaré més de mil’, ni tampoc altres com ‘Romanç de les jugadores del burro’, ‘Romanç de Senyera’, o ‘Havanera del mareny’, totes elles peces que van ser demanades pel públic present. El Botifarra va fer gala de la seua simpatía i bon humor, i va respondre totes les demandes dels seus espectadors, que tararejaven les seues lletres i aplaudien després de cada cançó, cada travallengües, cada acudit i cada poesía.

Perque Pep té molt més que música. Després d’anys de recórrer la geografia valenciana a la caça de les relíquies musicals dels nostres iaios i avantpassats, té un bon recull de cultura valenciana en forma de paraules i música. Pep ha recuperat refranys, ha modernitzat algunes coses, i ha posat música on no hi havia.

botifarra-public

I clar, no pot deixar de recordar sempre a les persones que li han ajudat precissament a fer este recull històric. Pep sempre recorda alguna història del tio Sento, o les lletres que li van ensenyar en Nàquera, en Sueca, o en Dènia. Recorda el nom de tots, i sempre té alguna anècdota que contar. I fa riure al públic. Els espectadors escolten bocabadats i es pregunten cóm fa per a recitar travallengües a tal velocitat, o cóm fa per a recordar poesies tan llargues. Però així és el Botifarra, i anit va tornar a aconseguir boques obertes i més aplaudiments.

botifarra-ballaores

De fet no és estrany que, allà on cante ell, aparega alguna parella de ‘ballaores’ que pose coreografía a les propostes de l’artista. Anit no va ser menys, i un grup de xiques joves, algunes de la falla, van optar per fer ‘danses’ amb la música del Botifarra. Finalment, i a petició de l’artista, les ‘ballaores’ van acompanyar la música amb una demostració de ball regional, entre els aplaudiments del entretingut públic.

Passà la nit entre cançons de l’àlbum nou, del vell, com la ‘Granaïna de Montaverner’, la ‘Jota de Xàtiva’, o la ‘Malaguenya de Barxeta’, esta última un dels seus majors èxits, i que ahir va aconseguir alçar en peu a tots els presents. L’artista es va despedir de tots, va agrair l’acollida dels fallers i el pública assitent, i els va dessitjar a tots unes bones falles, no sense abans impovisar una ‘Albada’ per a la fallera major de la comissió, Iris Arroyo i Fernàndez. Al finalitzar el concert, l’artista va mostrar a este mitjà la seua «satisfacció per la bona eixida que està tenint la música regional entre els joves».

botifarra-fallera

2 comentarios sobre “Pep Gimeno, el Botifarra, ofereix un concert al casal de la falla Murta”

  1. rei bonico estass putjant com l’espuma et desitge molta sort
    de un amic molt prop de tu.je,je.je

Los comentarios están cerrados.