Pep Gimeno «Botifarra» arreplega el premi Carulla a Barcelona

Va estar acompanyat per diverses regidores de l’Ajuntament

El cantaor de Xàtiva Pep Gimeno ‘Botifarra’ ha estat guardonat amb un dels sis Premis d’Actuació Cívica atorgats per la Fundació Lluís Carulla de Barcelona. El jurat del premi, dotat amb 5.000 euros, destaca de Botifarra que “amb més de trenta anys d’experiència, ha rescatat de l’oblit els cants de batre, les havaneres, les malaguenyes, els romanços i les ‘albaes’ de les comarques valencianes de la Costera i la Vall d’Albaida, un patrimoni musical en perill d’extinció que només recordaven els més vells de cada poble i que ara és cantat per joves i traspassa fronteres».

Les regidores de l’Ajuntament de Xàtiva, Maria José Pla i Rosa Esteban van acompanyar Botifarra fins a Barcelona per arreplegar el seu premi.

Els Premis d’Actuació Cívica són sis guardons destinats a fer conèixer i distingir la tasca de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l’ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l’art, la cultura popular, la música, el teatre, l’economia, el dret, l’acció social i cívica, etcètera.

La Fundació Lluís Carulla es va crear l’any 1973 per promoure la llengua, la cultura i els valors que componen la societat catalana, amb la voluntat d’enfortir el sentit de pertinença.