Òpera “Roderic de Borja, Alexandre VI”, aquest dissabte al Gran Teatre

Tramant Teatre presenta diumenge en Xàtiva “Las Cartas del Quijote”

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà aquest dissabte 9 de maig a les 20:30 hores l’òpera sobre el Papa Alexandre VI, estrenada al Gran Teatre en novembre del 2013. L’obra, anomenada “Roderic de Borja” ha estat escrita pel periodista Vicent Soriano i música composta pel professor Miquel Juan, tots dos xativins. Les entrades es poden adquirir al preu de 12 euros. Amb nous personatges, diferents artistes representant l’òpera, nova escenografia i peces inèdites, s’espera que l’obra tinga parts innovadores per aquells que l’hagen vista i sorprenga als que no varen poder gaudir de la representació en la seua estrena.

El baríton Boro Giner interpretarà el paper de Roderic de Borja, Kike Llorca serà el trobador i la soprano Charo Rechea interpretarà a Lucrècia Borja. Els xativins Maria Àngels Montell i Rafael Conca seran Isabel i Cèsar Borja, respectivament. I Miguel Amarillo serà el narrador. A l’escenari, a més, estarà l’Orquestra Salvador Giner de la Societat Coral el Micalet de València, l’orfeó Polifònic de Massanassa, la Coral Giner de la Societat Coral el Micalet de València i diversos actors xativins per representar l’obra. En total, més de 160 persones participaran en aquesta obra que es representarà en valencià, tal com està feta.

A més, els artistes locals Pepe Castells i Miguel Soro, han estat els encarregats de la realització dels decorats. Una òpera guardonada com una de les millors obres estrenades a Espanya l’any 2013, que en aquesta edició comptarà amb un llibret realitzat expressament per a l’ocasió, on es trobaran la lletra de l’òpera per poder seguir-la i llegir-la. L’Òpera presenta una part de la vida de Roderic de Borja, qui posteriorment arribaria a ser el Papa Alexandre VI. Des del seu naixement, semblava que ja estava predestinat a dur el nom dels Borja més enllà de Xàtiva, ciutat on va nàixer. Molts són els llibres i les històries que s’han escrit i musicat arran del Papa Alexandre VI, però també massa de les històries, han estat escrites en poc de rigor i molta literatura negra.

L’Òpera comença en nàixer Roderic i va dibuixant a poc a poc els moments més importants en la seua vida amb la importància de la seua mare, tots els seus fills, en especial Lucrecia, i el seu oncle Calixte III. S’ha intentat reflectir aquella època tan important en la construcció del nou món, on Alexandre VI va desenvolupar un paper fonamental. Els seus pensaments, la passió per l’amor, el poder, el perill d’una Roma enverinada, els clams d’esperances i altres aspectes van apareixent en la vida de Roderic de Borja que Vicent Soriano i Miquel Juan han intentat presentar de forma que ajude conèixer un poc més el paper que va tindre aquest Papa, però sobre tot el seu aspecte humà i sentimental Moments reals uns, i altres onírics, per a què l’espectador puga introduir-se en aquesta obra inspirada en aquest personatge tan especial i tan transcendental.

D’altra banda, Tramant Teatre presentarà l’obra “Las Cartas del Quijote” aquest diumenge a les 12 hores. Les entrades per a aquest esdeveniment de teatre familiar estan a la venda al preu de 5 euros.