Ontinyent trasllada temporalment els testos de plantes de Daniel Gil a Francisco Cerdà

L’actuació permetrà millorar la seguretat de l’avinguda on estan a punt d’acabar els treballs de renovació de la xarxa d’aigües

Ontinyent ha traslladat temporalment els testos de plantes de l’avinguda de Daniel Gil a la de Francisco Cerdà. D’aquesta forma, les plantes de Daniel Gil, que es lleven per a les festes, estaran a l’avinguda de Francisco Cerdà, actualment en obres, fins a la fi de l’estiu. Els testos ocupen els forats deixats a aquest carrer per als arbres, que encara no es poden plantar per la calor, pel que s’evitarà tapar els buits, una operació que haguera estat necessària per seguretat si no s’hagueren instal·lat allí els testos.

El regidor d’Obres, Manuel Cuesta, ha afirmat que el desplaçament dels testos de Daniel Gil a Francisco Cerdà “era la forma més segura i barata de mantenir els forats i els testos”. Cuesta ha subratllat que es tracta d’una solució “momentània” i que en acabar l’estiu tornarà tot al lloc.

Els testos de Daniel Gil es retiren cada agost per a preparar el carrer de cara a les Festes de Moros i Cristians i instal·lar les tribunes per a l’Entrada. Normalment s’emmagatzemaven, però enguany, aprofitant que a l’avinguda de Francisco Cerdà s’està renovant la xarxa d’aigües, s’han mogut allí.
La bona marxa dels treballs ha permés avançar el termini d’execució de l’obra en més de quatre setmanes –està previst que finalitze per a les festes, però la plantació dels arbres encara no es pot dur a terme. Segons els tècnics municipals, els arbres no es poden plantar de moment als llocs previstos a Francisco Cerdà per la calor i l’elevat risc de sequera. “Els tècnics ens han dit que hi ha un risc del 90 % de que es sequen els arbres si els plantem ara i, per tant, haurem d’esperar fins a setembre o octubre”, ha apuntat el regidor.

Cuesta ha assenyalat també que els forats per als arbres no es podien deixar com estaven per seguretat. “Si no s’hagueren traslladat els testos de Daniel Gil, l’Ajuntament s’hauria vist obligat a tapar els forats i posteriorment destapar-los per a plantar els arbres. Haguérem perdut temps i diners”, ha indicat l’edil d’Obres. El regidor ha manifestat que aquesta actuació “suposa una mostra més de l’aposta per la gestió eficient i l’aprofitament de recursos que està potenciant el Govern d’Ontinyent per a, amb un cost mínim, dur a terme accions que puguen redundar en benefici de la ciutadania”.