Ontinyent renova els jocs del parc del Mestre Ferrero amb ajuda de la Diputació

S’han col·locat tres multijocs de gran tamany, renovat més de 200m2 de paviment de seguretat i en breu s’afegirà una zona adaptada a xiquets amb a mobilitat reduïda

El Govern d’Ontinyent ha procedir a realitzar una renovació integral dels jocs infantils del parc del Mestre Ferrero amb ajuda de la Diputació de València, que aporta el 80% dels 50.000 euros del cost global de l’actuació. El canvi ha estat executat per la regidoria de Parcs i Jardins, des d’on el seu responsable, Manuel Cuesta, tenia paraules d’agraïment per la corporació provincial “que amb la subvenció atorgada ens permet atendre esta demanda dels veïns del barri, que ara tenen una zona renovada i atractiva per a l’esplai dels seus fills i filles”, apuntava.

El regidor avançava que els jocs que hi havia fins ara i que han estat retirats, seran restaurats per a posteriorment aprofitar-los en altres parcs i zones d’esplai publiques de la ciutat: “Els anteriors jocs una volta restaurats els aprofitarem, perquè aquest tipus d’elements són cars, i un dels pilars bàsics de la gestió d’aquest govern ha estat i serà sempre fer una gestió el més eficient possible”, assenyalava.

D’aquesta manera, s’han establert tres àrees de jocs. A la primera, s’ha substituït i ampliat 33 m2 de paviment de seguretat amb rajoles adaptades a la caiguda lliure d’acord amb la normativa europea; s’ha col·locat un gronxador tipus niu amb fusta laminada d’origen controlat i acer inoxidable; i un conjunt modular de jocs amb tobogans i cordes de nylon amb nucli d’acer.

A la segona, s’ha col·locat un total de tres multijocs: el primer amb dues torres enteulades, tobogan, girador inclinat, barra de lliscament, arc de tub i un pont penjant; el segon amb quatre torres, tobogan, pont penjant, tobogan amb barres de lliscament, rocòdrom, pas de cordes, xarxa sobre post, túnel gatejador, rampa i seients; i el tercer amb tres torres, tobogan, rampa, pont penjant, tunel gatejador, graons de corda i panells educatius. A més a més, s’ha col·locat un gronxador mixte i s’ha renovat també el paviment de seguretat, que en aquesta àrea és de 190 m2.

Finalment, està previst que en breu es col·loque a una tercera zona un conjunt de jocs infantils adaptats a xiquets i xiquetes amb mobilitat reduïda, formats per dues torres amb tres rampes de diferents superfícies, una plataforma lliscant i un pannell amb introducció al braille.

Manuel Cuesta ha explicat que l’empresa instal·ladora “ha treballat dia i nit als últims dies, perquè volíem que els xiquets i xiquetes tingueren a punt el parc per a gaudir-lo en les vacances de nadal. La tercera zona de jocs no l’hem pogut estrenar ara perquè en no haver tanta demanda d’estos jocs específics a l’empresa li costa més atendre les comandes, però a les properes setmanes els tindrem també per a l’ús i gaudi dels xiquets i xiquetes amb problemes de mobilitat”, manifestava. El regidor, per últim, feia una crida als infants i als seus progenitors: “que cuiden estos jocs per a que els pugam mantenir en bon estat durant molt de temps per a tots i totes”, concloïa.

Un comentario sobre “Ontinyent renova els jocs del parc del Mestre Ferrero amb ajuda de la Diputació”

Los comentarios están cerrados.