Ontinyent reforçarà la seguretat a tota la ciutat amb motiu del concert de Malú i les festes de Moros i Cristians

La taxa de criminalitat (20 per 1000) es manté en menys de la meitat de la mitjana estatal (46 per 1000)

Ontinyent reforçarà la seguretat tant al nucli urbà com en el disseminat amb motiu del dispositiu especial previst per al concert de la cantant Malú i les festes de Moros i Cristians. Així es confirmava hui a la Junta de Seguretat que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Ontinyent, copresidida per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el Subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Valderrama, a la qual han assistit també el Regidor de Seguretat, José Mª Hoyos, i representants de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local. L’alcalde d’Ontinyent, a més, ha convidat a assistir al portaveu del PP, Filiberto Tortosa, per tal que aquest dispose de primera mà de totes les xifres i evitar així interpretacions errònies des del seu grup municipal.

El dispositiu per a festes reforçarà la seguretat dels espectadors i el trànsit no només als enclaus on es produisquen aquestos esdeveniments i els seus voltants, sinó que a més reforçarà la vigilància en la resta del nucli urbà i el disseminat per prevenir possibles robatoris. Quant a les xifres globals, a la junta s’ha constatat una taxa de criminalitat de 20 casos per cada 1.000 habitants, inferior a la registrada l’any passat per estes dates (22 per 1000 en juliol de 2013) i molt per davall de la mitjana estatal (46 per 1000), donant continuïtat a les bones dades que venen assolint-se especialment als últims 5 anys.

L’Alcalde ha coincidit amb el subdelegat en destacar que les xifres són molt positives la ciutadania pot sentir-se segura a Ontinyent, “però, amb tot, en seguretat sempre es pot millorar, de tant en tant hi ha xicotets repunts, i per això li hem demanat al subdelegat un reforç a la Guàrdia Civil, que és qui té les competències al disseminat, i quants més efectius hi hagen millor”, recordava.

Entre les dades que han transcendit dels informes dels diferents cossos i forces, s’ha destacat dades com que el 50% dels robatoris en habitatges s’han produït en cases abandonades (on habitualment es furta cablejat o material de llanterneria) o que en total s’han detingut 20 persones per robatoris en vivendes en aquest període, amb un nivell d’eficàcia policial del 70% al que portem d’any. L’Alcalde també ha reclamant al subdelegat la dotació a la ciutat del servei d’intervenció d’armes que va abandonar la ciutat fa 20 anys “i que pensem que cal fer un esforç per recuperar-lo, ja que evitaria desplaçaments i molèsties als nostres veïns”, així com la dotació de cameres de seguretat al disseminat que va proposar al seu dia el Partit Popular i que l’Alcaldia va transmetre al Ministeri de l’Interior, que a hores d’ara encara no ha respost.

El Govern d’Ontinyent realitzarà en breu una nova reunió per abordar el dispositiu de seguretat per a estes dates, en la qual a més de La Policia Nacional i Local i la Guàrdia Civil participaran també el Consorci de Bombers, Creu Roja o Protecció Civil.