Ontinyent posa en marxa un sistema de localització d’alarmes pioner

El sistema LANDIS combina cartografia amb l’ús de GPS per permetre acudir més ràpidament a les emergències
La posada en marxa d’un sistema de localització d’alarmes pioner a la Comunitat Valenciana permetrà augmentar la seguretat al disseminat d’Ontinyent. El sistema LANDIS, dissenyat per l’Institut Cartogràfic Valencià, combina cartografia amb l’ús de GPS, i “suposarà una millora substancial en la seguretat ciutadana a Ontinyent, i principalment al disseminat, que és una àrea dificultosa per atendre emergències per les seues característiques”, explicava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez.

El primer edil compareixia en roda de premsa a la Prefectura de Policia, acompanyat pel Regidor de Seguretat, José Mª Hoyos, i l’Intendent Principal de la Policia Local, Juan Serrano, per anunciar la finalització de la primera fase de la implantació del sistema, la més complexa, i que obri les portes a la imminent posada en marxa d’aquest sistema. Jorge Rodríguez avançava que es donaran les màximes facilitats perquè l’ús de LANDIS es faça extensiu a la Guàrdia Civil, els bombers i les ambulàncies, “per tal d’aprofitar al màxim les possibilitats que dona aquest sistema per reaccionar en millors condicions possibles”, assenyalava.

José Mª Hoyos, per la seua banda, afegia que «integrar informació de localització GPS amb les alarmes ens permet generar les rutes més adequades fins al lloc del qual procedeix l’avís i reaccionar amb rapidesa”, afegint que després d’esta primera fase, amb la geocodificació del terme feta, i amb els aparells de GPS i pantalles de control instal·lades als equipaments de la policia, ara s’obri una segona fase de localització d’usuaris, formació dels agents i també d’informació a la ciutadania, estant previst que al proper mes de gener el sistema estiga ja operatiu.

L’Intendent Principal anunciava també la realització d’una sèrie de xerrades tècniques als agents i al veïnat del disseminat, articulades a través de les associacions veïnals. A través del LANDIS, des del centre de comandament es localitzen les emergències i es controla la ubicació dels vehicles per assignar el més proper al lloc de la incidència, aportant també informació de l’ample de la via i si es troba asfaltada o no. Els vehicles disposen d’una Unitat de Control Remot amb la qual es comuniquen amb la central, generant les rutes òptimes per guiar el conductor del vehicle fins a l’origen de l’emergència.

Jorge Rodríguez agraïa el treball fet per les dues anteriors corporacions per fer possible la implantació d’aquest sistema, així com als intendents de la Policia Local, els informàtics i “molt especialment” a l’Institut Cartogràfic Valencià. L’Alcalde d’Ontinyent afegia que “ens preocupa la seguretat i ens preocupen els últims robatoris, i contra això el que cal no és altra cosa que treballar, que és el que estem fent amb reunions com la que vam mantenir la setmana passada amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, o amb accions com la implantació d’aquest sistema”, concloïa Jorge Rodríguez.