Ontinyent millorarà set carrers i la Plaça Sufragistes

El govern municipal aprofitarà també el Pla Provincial d’Obres i Serveis per reparar diversos desperfectes a la piscina coberta

L’adequació de la Plaça Sufragistes, la millora de les condicions de 7 carrers de la localitat, i la intervenció per reparar diversos problemes sorgits a la piscina coberta municipal, són les tres grans línies d’actuació que emprendrà el govern d’Ontinyent amb l’aportació del PPOS (Pla Provincial d’Obres i Serveis) d’enguany.

A l’hora de triar les obres que van a realitzar-se amb els 156.400 euros d’aquest Pla de la Diputació de València, el Govern d’Ontinyent ha tingut en compte la necessitat d’actuar “allà on fa més falta i més es va a facilitar la vida quotidiana dels veïns i veïnes”, explicava  la coordinadora de l’àrea de Territori, Seguretat Ciutadana i Serveis Municipals, Rebeca Torró. La regidora, que compareixia acompanyada de l’edil d’Obres, Manuel Cuesta, donava detalls aquest matí en roda de premsa de les obres que es faran a la ciutat amb els diners del PPOS, una subvenció molt important “ja que en els moments als que estem els recursos són limitats i cada euro és més valuós que mai”, subratllava Torró.

Una de les actuacions més destacades serà a la cèntrica Plaça Sufragistes, una “plaça-aparcament” molt utilitzada donada la seua proximitat a l’Hospital i al Centre d’Especialitats d’Ontinyent, que sol estar en males condicions degut a la pols i el fang en no estar asfaltada. Amb esta actuació, reivindicada llargament pels veïns de la zona, està previst pavimentar l’àrea destinada a aparcament, es completarà una de les voreres donant-li continuïtat fins el Carrer pintor Segrelles, i finalment es realitzarà una tanca enjardinada, a més de posar-se diferents arbres. “És evident que amb aquesta actuació no sols millorarà l’estètica sinó també la funcionalitat de la plaça”, explicava Rebeca Torró.

Fonts del Consistorio recalquen que el PPOS de 2012 servirà «per millorar les condicions d’un total de 7 carrers de la ciutat que el govern d’Ontinyent es va trobar en una situació precària en arribar al consistori». Manuel Cuesta exposava que s’ha tingut que fer una selecció, però el que es pretén és anar actuant sobre tots estos carrers, i en aquest sentit “la gent ha de saber que és impossible escometre tots els carrers amb un sol Pla  Provincial, però si amb altres tipus d’inversions, com per exemple les que ha de realitzar l’empresa de l’aigua, EGEVASA”. En quant a l’asfalt en sí, que és el que depèn d’aquest Pla Provincial, s’actuarà al Carrer dels Furs, Carrer Camí dels Carros, i trams del Carrer Dos de Maig, l’Avinguda Almaig, i els Carrers Pare Fullana, Pius XII i  Músic Enric Casanova.

Finalment, el Pla Provincial d’Obres i Serveis es destinarà també a resoldre diversos problemes sorgits en la piscina coberta municipal.  Rebeca Torró assenyalava que tot i que algunes d’estes actuacions no resulten massa visibles per a la ciutadania, “abans d’iniciar obres noves, estem obligats a mantindre allò que tenim en condicions adequades, i els 156.000 euros del PPOS serà una de les ajudes més importants que rebrà aquest any la ciutat”, concloïa la regidora.