Ontinyent inicia una actuació d’urgència per evitar el risc d’enderroc d’un pont del SXVII

El “Pont de l’Abellar” salva el Barranc del Portitxol a la seua confluència amb el Barranc de la Puríssima

La regidoria de Camins de l’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat una actuació d’urgència al pont de l’Abellar, datat al Segle XVII, que es troba en perill d’enderroc. La regidora de l’àrea, Rebeca Torró, lamentava “que ningú haja prestat atenció abans al deteriorament d’aquesta antiga infrastructura”, un pont que es troba al paratge de la Font del Terròs, que salva el Barranc del Portitxol a la seua confluència amb el Barranc de la Purísima.

Torró explicava que les obres provisionals que realitza des de hui la seua regidoria consisteixen en la canalització de les aigües pluvials per evitar que continuen deteriorant l’estructura del pont, que es troba sobre un talús molt erosionat i degradat. Rebeca Torró afegia que “com que per a consolidar i restaurar el pont el cost de les obres és superior, hem demanat a la Diputació de València que s’implique en el manteniment d’aquesta construcció que, malgrat el pas del temps i els efectes atmosfèrics, encara està pràcticament íntegra”.

La subvenció demanada correspon a la convocatòria publicada al BOP del passat 12 de novembre sobre “ajudes econòmiques amb destí a la realització d’obres de restauració per a la conservació de bens immobles de la Província de València que tinguen valors històrics, artístics o d’interès local”.