Montserrat Pont va presentar el llibre «El hospital donde llovían flores»

Xàtiva va acollir una reunió de les juntes locals de l’AECC de la Costera

L’escriptora y periodista xativina Montserrat Pont va presentar el passat dilluns el seu llibre «El hospital donde llovían flores”. La presentació de l’obra va estar a càrrec de Jesús Huguet Pascual, escriptor i secretari executiu del Consell Valencià de Cultura. A l’acte van assistir l’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, el president de la Junta Associada Provincial de València, Tomás Trenor, el Director Gerent de l’Hospital General de València, Sergio Blasco i regidors de l’Ajuntament de Xàtiva. També va ser nombrosa la participació dels ciutadans de Xàtiva, el que demostra una volta més la seua enorme solidaritat.

La Junta Local contra el Càncer de Xàtiva vol agrair a Montserrat Pont la seua col·laboració desinteressada amb l’AECC i a la Diputació Provincial de València l’edició del llibre.

D’altra banda, la Junta Associada Provincial de València va remetre a finals de l’any 2013 un escrit, on es comunicava que la ciutat de Xàtiva havia sigut triada per a fer una reunió de les juntes locals de la comarca de la Costera. Per eixe motiu, el dimecres es van reunir en el Saló Noble de la Casa de Cultura de Xàtiva.

El president, Tomás Trénor, va presentar a la nova directora de la Junta Provincial, Helena Alloza. En la seua intervención la nova directora va explicar les principals línies d’actuació. Els eixos sobre els que se basaran estes actuacions són els següents:
En primer lloc es va destacar la gran importància de l’organització: sedes, (226 sedes locals, La provincia amb més sedes de tota Espanya)i recursos humans.

Seguidament es va definir la missió de l’AECC: lluitar contra el càncer liderant l’esforç de la societat espanyola, per tal de disminuir l’impacte causat per la malaltia i d’esta manera millorar la vida de les persones afectades i dels seus familiars.

S’ha fet menció també dels valors que han de guiar la nostra actuació: ajuda, unitat, transparència, professionalitat, independència i humanisme.

I finalment s’han establert com a objectius prioritaris els següents:
1. Informar i conscienciar de la importància de la prevenció mitjançant programes dirigits a xiquets, joves i adults, a més de realitzar campanyes, publicacions, etc.
2. Prevenir i diagnosticar. A mode d’exemple es poden aportar les següents dades: El centre de diagnòstic de Pl. Polo de Bernabé, 9 en 2013 ha controlat la revisió de 14104 dones; la Unitat mòbil en 102 dies de 4284 dones i el Centre II Marqués del Túria ha realitzat mamografies a 21006 dones i citologies a 10168 dones.
3. Recolzar i acompanyar els malalts amb servicis gratuïts de psicologia oncològica, voluntariat hospitalari, residència infantil i activitats extrahospitalàries.
4. Promoure la investigació biomèdica i social amb aportacions anuals a la Fundació Científica de l’AECC, a la Fundació d’Investigació de l’Hospital Clínic i altres.