Ontinyent dona els primers passos per contar amb una associació local de lluita contra el càncer

La Regidoria de Sanitat reuneix diversos col·lectius ciutadans per involucrar-los en la iniciativa

La ciutat d’Ontinyent està donant els primers passos per contar en breu amb una associació local de lluita contra el càncer. A iniciativa de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, el passat dijous es reunien a l’edifici de l’Ajuntament Vell una nombrosa representació d’associacions veïnals i d’altres tipus de la ciutat, en un encontre que va sentar les bases per crear d’una entitat que articule un sistema d’ajudes als afectats per la malaltia a la ciutat.

La Regidora de Sanitat, Virtudes González, destacava que “les col·lectes anuals que hem vingut realitzant han estat coordinades per l’Ajuntament i per la Junta Associada Provincial de València de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), però sempre hem dit que la ciutat necessita d’una associació pròpia, “ja que es tracta d’una malaltia greu que afecta directa o indirectament a pràcticament totes les famílies. Els ontinyentins i ontinyentines són gent amb un alt esperit associatiu, i fer els primers passos per crear una entitat local que impulse la lluita contra la malaltia pensem que és una molt bona noticia”, apuntava la regidora.

A la reunió es comptava amb la presència de Lluis Muñoz, director de l’escola de música Ad Libitum, qui ha organitzat un concert al Teatre Echegaray el proper 15 de febrer a les 20:00 hores, en record de la professora de l’escola Susana Balaguer. Muñoz explicava que el concert, que servirà per recaptar fons per a la investigació contra la malaltia, també destinarà una part del que es recapte a l’associació que va a crear-se, i a la que l’entitat donarà suport.

A la reunió es van plantejar alguns aspectes que deuran perfilar-se una volta es constituisca la junta directiva, com ara el nom de l’associació o la quota per associar-se a la mateixa, que està plantejant-se que siga de 10 euros anuals amb possibilitat d’ampliar la quantitat de forma voluntària. En l’encontre es va facilitar un correu electrònic a tots els presents per tal que el puguen fer arribar als i les membres dels seus col·lectius que pugueren tenir interès en associar-se, convidant-los a tots a participar a la pròxima reunió prevista, que serà el 13 de març a les 19:30 en un lloc encara per determinar, on s’espera comptar amb persones afectades d’un mode u altre per la malaltia que tinguen interès en recolzar el naixement d’esta nova associació.