Ontinyent: Assaig de les ambaixades a l’ermita de Santa Anna

ambaix-1

Primer diumenge del mes d’agost, a l’ermita de Santa Anna i amb una important participació de fidels i festers, amb la presència de Capitans, Ambaixadors, Banderers i primers Tro, acompanyats per la Sra. Alcaldessa , el Sr. President de la Societat de Festers i membres de la Junta de Govern, a les nou del matí començava un altre acte previ a les festes de Moros i Cristians de 2009 Primer, a l’esplanada situada davant l’ermita, se celebrava la santa missa en sufragi de tots els festers difunts. Posteriorment, a una sala adjacent a les instal·lacions del santuari del Santíssim Crist de l’Agonia, se servia un esmorzar per a un centenar de persones, que acompanyaven els càrrecs, i , posteriorment, a l’exterior i en una adaptació escènica preparada a l’efecte, es feia el primer i darrer assaig públic de les ambaixades.
Sobre les onze del matí, José Donat, Nacho Gramage i Anna Mollà feien la seua arribada a la simulada muralla cristiana. Nacho Gramage muntant a cavall, començava la seua interpretació de les ambaixades del matí. Parlament que era contestat des la improvisada fortalesa, per l’ambaixador cristià, Francisco Luis Gil.
En acabar la primera part, l’ambaixada del matí, els protagonistes de cada exèrcit canviaven d’emplaçament; els moros passaven a ocupar els imaginaris merlets del que, ara, era l’alcassaba musulmana. Nacho Gramage pronunciava la seua arenga i intentava negociar la rendició de la plaça, cosa que no acceptaven Gonzalo Francés, Capità cristià, el seu Ambaixador, Francisco Luis Gil i el seu Banderer, German Gandía.
Una acurada i estudiada representació per part de tots dos. Els sentiments enfrontats, la força mesurada de la paraula, la ràbia continguda, l’agressivitat manifesta i la ineficaç persuasió han estat presents en les intervencions dels dos ambaixadors. El resultat, una magnifica posta en escena per part de Nacho i Francisco Luis.
Tots els assistents, en acabar, aplaudiren i felicitaren a tots dos. En definitiva, un assaig que garanteix tot un èxit per a les ambaixades del dilluns, 24 d’agost.