Naix ACICOM: Associació Ciutadania i Comunicació

Amb l’objecte de defensar els drets constitucionals de la ciutadania, especialment els relacionats amb la comunicació ( llibertat d’expressió, l’accés als mitjans de comunicació, a la informació…) així com l’ús del valencià en la comunicació, a l’educació per a la comunicació, a la cultura, a la ciència i a la tecnologia, a la llibertat, la privacitat i la transparència, l’accés universal a la Societat de la Informació, … ha nascut l’Associació de Ciutadania i Comunicació. Avui a València, s’ha constituït ACICOM, en l’assemblea constituent, on han assistit diverses organitzacions i persones que formen el seu nucli inicial, com a sòcies fundadores i promotores.

Els estatuts , que es discutiren i quedaren aprovats, seran presentats al registre per tal d’acomplir amb el tràmit legal. Mentrestant l’Associació ha començat a organitzar-se en base a les àrees de treball (dret a la informació, transparència, consum, sanitat, comunicació, promoció del valencià, igualtat, educació), i iniciarà una campanya per estendre la seua influència i recaptar socis pel projecte.

La societat de la informació ha suposat una revolució en les formes de comunicació social. Per això la ciutadania organitzada vol deixar de banda l’actitud passiva i l’aïllament clàssic per incidir directament en el control dels gran mitjans de comunicació.
La millora de la dieta mediàtica de la ciutadania valenciana és la principal missió d’aquesta nova associació.
Per a aconseguir-ho s’estan cercant aliances, entre les quals ja figura, per exemple, la Associació de Usuarios de la Comunicación, AUC, d’àmbit estatal, amb qui ja s’han iniciat vies de cooperació.

L’Associació compta ja amb més de 60 persones associades com a promotores inicials, d’un ample ventall professional, social i multidisciplinar.

ACICOM utilitza les noves tecnologies com a eina de treball i comunicació interna, així ha creat un grup públic en facebook: http://www.facebook.com/group.php?v=wall&ref=ts&gid=166150644411
També grups restringits mitjançant les xarxes socials com ara ning, googlegroups, etc.

Per contactar amb l’associació es pot escriure a: ciutadaniaicomunicacio@gmail.com