Més de 2.500 persones en la Proclamació de la Reina 2012 de les Festes de L’Olleria

L’Olleria vivia divendres passat a la nit un dels actes més multitudinaris, la Proclamació de la Reina, Corts d’Honor, Festers i Càrrecs, Capitans i Ambaixadors. L’acte que va tindre lloc en el parc de la localitat, Beat Pare Ferreres va omplir la nit de color, llum i elegància, una cita que va reunir a més de 2.500 persones.

Este acte amb què L’Olleria inicia les seues Festes Patronals i de Moros i Cristians s’iniciava amb l’arribada a l’escenari de la Reina de Festes de 2011, Carmina Díaz Mateu, acompanyada de l’alcalde, José Vidal i el regidor de Festes, Juan Ruano. Després pujarien les Corts d’Honor de 2012, infantil i major, festers, capitans i ambaixadors, Guillermo Mompó García i Juan Manuel Díaz Pérez pel bàndol cristià i José Javier Mollá García i Joan Francesc Fresneda Pallarés pel bàndol moro. La desfilada ho va tancar la que és ja la Reina de Festes de 2012, Andrea Mollà Àlamo que rebia la corona de la seua antecessora amb una gran alegria i emoció.

La nit va continuar amb la intervenció de l’alcalde, qui assegurava que “en estos moments de dificultats és necessari recordar a les famílies que més malament ho estan passant, els parats, per a oferir-los el nostre suport i la solidaritat de tots els ollerians” afegint que “l’ Ajuntament no és aliè a esta crisi, i els regidors de l’equip de govern estem conscienciats que cal superar-la de l’única manera que pot ser, amb austeritat i controlant i reduint el gasto. Hem de complir les obligacions de pagament per a reduir el deute municipal i al mateix temps oferir als ciutadans uns servicis dignes i de qualitat. Sempre complint la premissa de no gastar més del que tenim i podem gastar”.

Igualment, el primer edil felicitava i desitjava un feliç regnat a Andrea Mollà així com “manifestar la meua felicitació i els meus millors desitjos d’èxit a les dos filaes que enguany ens encantaran amb les seues capitanies, la filà cristiana Bandolers i la filà mora Abbasies, i als seus respectius capitans i ambaixadors”.

Després, el president de la Junta Central de Moros i Cristians, José Ramón Esteve presentava i donava pas a la mantenidora, Sandra Lluc Romero, una jove que va emocionar i va arrancar l’aplaudiment del públic en diverses ocasions al llarg del seu discurs

Ja el dissabte, li tocava el torn a la Cavalcada Humorística on les filaes cristianes i mores van fer gala una vegada més de l’humor, així pels carrers de L’Olleria es van poder veure disfresses de súper heroïnes, marcians i de les olimpíades entre altres.

El diumenge, es va poder disfrutar a la vesprada d’una exhibició de ‘Doma i Monta’ de cavalls en la Plaça de Bous de la Revolteta i a la nit de bous.

Per a este dilluns, s’ha preparat un espectacle taurí infantil en la Revolteta a les huit de la vesprada i a les onze de la nit ‘bous al carrer’.