Més de 180 intercanvis de llibres a la Font de la Figuera

El Dia del llibre a la Font de la Figuera aconsegueix un èxit sense precedents en participació

La Font de la Figuera va dedicar la jornada del diumenge a celebrar el Dia del Llibre. Des de la regidoria de cultura s’ha volgut retre homenatge, un any més, a la lectura amb l’exposició, venda i canvi de llibres al carrer Nou. Una jornada que es va completar amb la presentació de l’obra «La veu de la memòria», escrita per Antoni Martínez. Un llibre que tracta l’evolució i trajectòria del conegut cantaor de Xàtiva, Pep Gimeno «Botifarra», el qual també va oferir un recital.

La regidora de cultura de l’ajuntament de la Font de la Figuera, Irene Vila i Lorente, ha remarcat la «importància de fer esta festa en honor a la lectura. Els llibres són el nostre emblema cultural per excel·lència, ens transmeten coneixement i ens obrin noves portes a la imaginació. En definitiva, ens enriqueixen constantment».

El diumenge 21 d’abril, a les 11 hores, va tindre lloc la inauguració de la mostra, amb parades de l’Agència de Lectura Municipal «Ana Maria Ibars», l’associació local de comerços i professionals, Colorintex, Amics de la Costera i Escola Valenciana, a les quals la regidora de cultura ha agraït la seua col·laboració.

La iniciativa del canvi de llibres es va iniciar, per primera vegada l’any passat a la commemoració del Dia del Llibre, en la qual es van canviar un centenar de llibres. L’èxit obtingut l’any passat, ha fet que enguany es repetira l’activitat i prova de la bona acollida de la proposta és que s’han aconseguit superar els 180 canvis de llibres.

A continuació, a les 12 hores, es va realitzar la presentació del llibre-disc «La veu de la memòria». Finalment, el cantaor Pep Gimeno «Botifarra» va posar el colofó ​​a l’oferir un recital musical amb el qual va aconseguir reunir desenes d’aficionades i aficionats a la nostra música en valencià.