Més de 1.000 scouts conviviren este cap de setmana a l’Olleria

portada138

Més de mil scouts del Moviment Escolta Valencià, segons han informat des de la pròpia organització, han celebrat este dissabte i diumenge a l’Olleria el tradicional Sant Jordi.

Després d’un intens cap de setmana en el que grups de tota la província plantaren les seues tendes en diferents racons de la localitat, ahir a les 16h es van congregar tots els participants al parc Beat Ferreres per a celebrar la cerimònia de cloenda. Hi van assistir, el bisbe auxiliar Enrique Benavent, el director general de Joventut, Adrian Bellester, el diputat de Joventut i Esports, Miguel Bailach i l’alcalde de l’Olleria, Julià Engo.

La presidenta del MEV, Elisa Lluch, va animar, durant l’acte, a tots els scouts que “de reunió en reunió, de campament en camapament, perseguiren la idea d’un món millor per a totes i tots”. Lluch va destacar “el respecte i la col·laboració” que havia existit durant la trobada.

Les activitats es van succeir al llarg de tot el cap de setmana i va reunir a xiquets i joves de diferents punts de la província com Xàtiva, Algemesí, Alaquàs, Massamagrell o València. Tots ells van seguir un mateix objectiu, la supervivència en una illa deserta, ja que la temàtica escollida per al cap de setmana girava al voltant dels nàufrags.

Els més menuts van gaudir de jocs i van realitzar tallers, mentre que els més majors van assistir a un concert el dissabte a la nit i van realitzar la neteja de diverses sendes i paratges del terme municipal. En concret es va netejar la zona de la Gaveta de deixalles, i es va desbrossar la font de la Ponta i la seua senda.

Al seu discurs l’alcalde de la localitat, Julià Engo, va destacar la important tasca de l’escoltisme a l’Olleria, on fa ja 45 anys que este moviment existeix. “Este poble sap molt bé el que és l’escoltisme, el voluntariat, l’educació en valors a través d’ell. I no es per a menys, perquè l’olleria també enguany està de celebració. El seu agrupament celebra 45 anys d’escoltisme. 45 anys en el que milers de persones d’este poble i els seus voltants, han conegut este estil de vida i s’han format com a persones. El saber fer d’este agrupament, l’educació per l’acció i la seua involucració en tot allò que li s’ha demanat, fa constància d’este aniversari”, comenta. “El Sant Jordi ha estat on se l’ha cridat i s’ofereix de manera habitual a col·laborar on cal. Diverses generacions d’ollerians i ollerianes han passat pels seus locals i en totes elles s’observa eixe treball per la comunitat, l’ajuda al necessitat, el respecte per l’entorn, les accions per la transformació social. En definitiva, una sèrie de valors que ajuden qualsevol societat a progressar d’una manera sòlida. Uns valors i un capital humà, que milloren la qualitat de la societat on vivim i que se’ls ha de reconèixer com cal”.

interior-019

interior-0212