Más de 200 personas se concentraron en silencio frente al ayuntamiento de Xàtiva para protestar por la entrada en vigor de la nueva Ley del Aborto

velada-por-la-vida-032Xàtiva de luto contra el aborto

El domingo día 4, más de 200 personas se concentraron en silencio frente al ayuntamiento de Xàtiva para protestar por la entrada en vigor de la nueva Ley del Aborto.
En la tarde del domingo 4 de julio los voluntarios de Derecho a Vivir (DAV) de Xàtiva se reunieron frente al ayuntamiento de la ciudad para realizar una velada por la vida con motivo de la entrada en vigor de la nueva Ley del Aborto. La protesta duró una hora y en ella los más de 200 asistentes sostenían velas y carteles a favor de la vida. Los voluntarios de Derecho a Vivir, la mayoría jóvenes, permanecieron sentados en el suelo, rodeados por velas y crespones negros, mientras sujetaban carteles en los que se podía leer lemas como: “El aborto no es progre”, “Aborto = asesinato” o “Viva la vida”.
velada-por-la-vida-028

“Uno de los momentos más impresionantes ha sido cuando hemos guardado los tres minutos de silencio, cada uno sujetando una vela, por todos los niños que se han abortado y se abortarán”

afirma Sara, voluntaria de DAV, quien también escribió su mensaje pro vida en el mural de tres metros que se puso en la fachada del ayuntamiento.

Estos tres minutos de silencio que guardaron las más de 200 personas fueron seguidos por un largo aplauso de casi 5 minutos con el que concluyó el acto que ha sido considerado por sus convocantes como “un auténtico éxito por la vida”.

La velada por la vida se desarrolló simultáneamente en 86 localidades de toda España.

9 comentarios sobre “Más de 200 personas se concentraron en silencio frente al ayuntamiento de Xàtiva para protestar por la entrada en vigor de la nueva Ley del Aborto”

 1. «Visca la mare que hem va parir» també era un dels lemes que podiem llegir air des de darrere de la pancarta «TU NO DECIDEIXES PER MI», tot i que sembla que aquesta va ser una il·lussió ja que no surt en ningún apartat de l’article, ni tampoc apareix menció alguna a l’aldarull que va haver durant els tres minuts de silenci, ni el so de les botzines dels cotxes que pasaven per davant de la concentració. Estaguerem allí i no fou tan exitos com diu l’article, més d’una 30 de persones es concentraren a l’altra banda de l’albereda per manifestar la seua capacitat de decissió front a un fet que canvia i orienta la nostra vida, i la d’aquells que portem al mon. No es tracta d’estar a fabor de l’abort, o de que ens recolce una llei, si no del dret a elegir d’una persona. Com deien les nostres companyes «nosaltres parim, nosltres decidim». Perque sabem, per exemple, que els fills de les dones violades mai duran un caterll que pose: «visca el pare que hem va engendrar».

 2. Jo sóc pare, on està el meu dret a decidir sobre el meu fill?

  Jo estava allí, hi havia una pancarta a l’altra part de l’albereda, aguatada per 15 persones tapant-se amb ella la cara i darrere 7 o 8 joves com a molt.

  El numeret durant els tre sminuts de silènci va ser patètic, NO RESPECTANT als demés com si foreu els més FEIXISTES i ANTIDEMOCRÀTICS. Però tot intentant-ho no vau conseguir trencar el silènci que va regnar a l’albereda.

  Dos cotxes van pitar perquè la veu d’una xica desesperada pel seu ridícul li demanava «toca el pito, toca el pito». Què ridícul. AIXÓ NO ÉS RESPECTE.

 3. més feixista és no donar lloc a la elecció, sino imposar una decissió. i si vosaltres teniu el dret a concentrar-se, no entenc per ke la gent contrària no ho podia fer, no taxes als altres d’antidemocràtics doncs.
  la gent de la pancarta «tu no decideixes x mi» defensava el dret a elegir de cada persona què vol fer amb la seua vida. això sols ho pot fer cadascú, no hem de permetre que des del vaticà es dicten les ordres, ja que són antiquades i conservadores. i menys encara des del «cel».
  també em va parèixer molt trista la imatge de xikets força petits amb pancartes que ni sabien el ke volia dir el seu missatge, això és jugar amb la seua imatge.
  respecte a la gent del cotxe, pitaren per ke estaven dins fent gestos de recolzament cap a la gent de la pancarta; més ridícul és organitzar una espècie de funeral en mitat de l’albereda, que tètric.
  ah! i per acabar, si parlem de ‘dret a la vida’, per favor, no oblidem la inquissició, això si que és fer mal i no la llei de l’abort.

 4. jo si ke recolze la llei de l’abort, no sé ké seria de la meua vida si em violara un retor i tinguera que mantenir al fill… no podria, i supose ke una mala vida no és el destí que deu dessitja per a una persona.

 5. una altra coseta, això de tapar-se la cara… no digues mentires que és pecat. estava tot el món amb la cara ben destapada, inclús quan feien fotos o grabaven videos

 6. Per una banda dir, que a la concentracio que va haver en contra de la llei, no hi van haver mes de 50 persones, dels quals amb una ma es poden contar les que podien tenir fills; per una altra banda, digueu que aixo no es respecte, parlant dels crits per trencar el silenci, pero per a mi NO ES RESPECTE, en quant a la meua presa d’una decisio tant forta que fa canviar la vida, com es la de parir un nen.

  perque tu, NO DECIDEIXES PER MI!

 7. ningú ha parlat de més de 50 persones, i si la gent que hi havia en contra no tenia fills ke més dona??? té importància?
  ara, si en algún moment em passara, ja seria jo ki decidira o no.

 8. No sé qui a clavat a l’Esglèsia en açò, sincerament em pareix una falta de llums a l’hora d’enraonar impressionant. No sabeu més que mesclar-ho tot, fer un embolic i el pitjor és que vos el cregueu. De tot el que has dit respecte a la manifestació no pense dir res, les fotos, la premsa i la gent demostren que dius mentires.

Los comentarios están cerrados.