Lucía, Pablo i Vicent guanyen el II concurs de Tuits contra la Violéncia de Gènere de PSPV

Angulo (PSPV): “els socialistes volem mostrar el nostre compromís de lluita contra la violència masclista en la qual s’ha de conscienciar tota la societat”

Lucía Navarro ha estat la guanyadora del 2n Concurs de Tuits contra la Violència de Gènere amb un post amb un poema: «De dolor rota/en las manos que me han/robado el aire./’Te haré feliz’,/dijiste. Y cumplirás/cuando te marches.» Mentre que en segon lloc ha quedat Pablo Roca amb el post: «Que no te engañen tus recuerdos, que no te engañe el corazón. Si te agrede no te quiere. ¡Denuncia!». I en tercera posició Vicent Bufort amb el tuit: «La educación en igualdad es la base de la prevención de la violencia de género».

Els premis als guanyadors (una càmera digital, un mp4 i un mp3) seran lliurats este divendres en el sopar que se celebrarà a la seu del PSPV. En este acte es representarà una dramatització escrita per Natxo Roca. A més es donarà a conéixer la revista dissenyada per a l’ocasió en què han participat diferents poetes i poetisses. Entre els assistents es comptarà també amb el candidat socialista a l’alcaldia de Xàtiva, Roger Cerdà, el secretari comarcal del PSPV, Xavier Simón, i amb Batiste Llopis, pare d’acolliment de Mayuba, la jove del Genovés que s’ha convertit en tot un símbol de la lluita de la llibertat de les dones i contra la repressió.

La regidora d’Igualtat, Xelo Angulo, ha recordat també que enguany es compleixen 10 anys de l’aprovació de la Llei contra la Violència de Gènere, una de les primeres mesures impulsades i més significatives del govern socialista de Zapatero. «Una llei que va buscar i va trobar el consens social, però que ara el PP està destruint per no dotar-la dels recursos que necessita», lamenta la regidora socialista. Angulo també ha manifestat que el PSPV assistirà als actes cívics que s’han organitzat per a este 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. Però també es ratifica en què no assistirà a la marxa convocada unilateralment pel govern del PP, «perquè ha suposat una usurpació de les funcions del Consell de la Dona, ha menyspreat un consell de participació que està paralitzat des de la dimissió de la seua presidenta per no estar a l’altura de les seues funcions», ha sentenciat Xelo Angulo.