L’Olleria: Tot a punt per a la Fira 2009

fira-017

Demà divendres actuarà l’orquestra Montecarlo i dissabte la Vértigo

Tot està a punt perquè demà a les 20:30h s’inaugure oficialment la Fira de l’Olleria, que des de 1687 es celebra anualment a la ciutat. Si bé originalment la Fira tenia un caràcter comercial, ja que servia perquè els veïns pogueren abastir-se d’articles que necessitaven per viure i treballar, hui en dia la vessant lúdica és la que prima. Nombroses competicions esportives, teatre, actuacions musicals, exposicions, exhibicions i 125 paradetes d’articles diversos i 26 atraccions conformen el gruix de la Fira de l’Olleria d’enguany.
Una edició que arrancarà demà divendres per la vesprada amb la desfilada, pel recinte firal, de les autoritats municipals acompanyades per la banda “la Nova”, i les actuacions del Grup de Danses, el Ball dels Locos i el grup de xirimiters la Morralla. A més de les parades i atraccions, des de la regidoria de Festes s’han programat per a esta fira dues actuacions musicals, l’orquestra “Montecarlo” divendres a mitjanit al recinte firal, i al mateix lloc i a la mateixa hora però el dissabte, actuarà la “Vértigo”. Des de l’ajuntament també s’ha programat l’obra teatral “No, no me toques” el dissabte a les 22:30h al Teatre Cine Goya. L’entrada és gratuïta.
A més de la programació municipal, la Fira conté un ampli ventall d’activitats promogudes des de diverses entitats locals. De fet José Vidal, regidor de Festes, ha volgut agrair públicament esta implicació de les associacions ollerianes, així com ha volgut subratllar la destacada activitat esportiva del cap de setmana. En el marc de la fira es desenvoluparà la XIV Volta de Motos Clàssiques a la Vall d’Albaida organitzada per Dos Rodes Clàssiques, es realitzarà una exhibició de Monta i Doma per part de l’associació Amics dels Cavalls, els Amics dels Bonsais oferiran una exposició amb els seus exemplars més destacats, i es celebrarà la X Volta Cicloturista, entre altres moltes activitats.