L’Olleria retrà homenatge a la tradició vidriera

monument-redona-vidrier-1-w

L’Ajuntament de l’Olleria està realitzant una escultura en homenatge a la tradició vidriera de la ciutat, que s’instal·larà a la rotonda que s’ha creat davant del polígon industrial del Carrascot. La peça d’acer i vidre té una altura d’aproximadament 4 metres i reprodueix la figura d’un vidrier bufant la canya damunt del foc, tal i com apareix representat a un plat ceràmic del segle XIV trobat al terme.
Al llarg d’esta setmana s’estan elaborant les diferents peces de l’escultura baix la supervisió de l’artista ollerià Toni Grau, i de fet als tallers de la fàbrica d’Abdon de l’Olleria s’esta finalitzant la gran peça de vidre massís que va al final de la canya. L’escultura, que intercalarà les peces d’acer amb acer corten, anirà muntada sobre una plataforma de formigó. Al voltant de la figura s’ha plantejat un ajardinament fonamentat en plantes aromàtiques.
La regidoria d’Urbanisme també ha gestionat la decoració de la rotonda que s’ha creat a l’entrada est de l’Olleria, a arran de les obres de millora de la CV-640, just enfront del tanatori. En aquest cas s’ha posat un gran rètol amb el nom de la ciutat, i s’ha fet una composició amb una olivera i dues olles, reproduint l’escut de la població.
Per a Julià Engo, alcalde de la localitat, l’actuació que s’ha programat per a estes dues rotondes va en la línia de “dotar a l’Olleria no només dels serveis que es mereix, com és el cas de la carretera CV-640, sinó a més condicionar la ciutat amb una estètica i uns espais agradable per al dia a dia del ciutadà”, comenta. “Nosaltres creiem que és necessari posar a l’Olleria al lloc que li pertoca, com la ciutat emprenedora i amb impuls que és. I des de l’alcaldia treballem per plasmar-ho des de tots els aspectes, tant gestionant més serveis i millores de la seguretat vial i la modernització de les infraestructuras, com el cas de la carretera CV-640, com generant uns carrers urbanísticament amables per als veïns”.