L’Olleria celebra la Festa del Llibre amb tallers, xerrades i ‘Bookcrossing’

agueda-mico

La biblioteca de l’Olleria celebra a partir de demà la “Festa del Llibre” amb diverses activitats per a grans i menuts, que es desenvoluparan principalment fins el 24 d’abril.

Coincidint amb el mercat municipal ambulant de demà dijous, es muntarà una parada on s’exposaran les noves col·leccions de la biblioteca, i on es regalarà una rosa als adults que s’hi acosten. “Amb l’excusa que el 23 d’abril és el Dia del Llibre, hem organitzat al seu voltant una programació d’activitats, amb l’objectiu de donar a conèixer el material que tenim disponible a la biblioteca, i fomentar la lectura i l’hàbit lector de tots els membres de la família”, comenta Àgueda Micó, regidora de Biblioteca.

En el marc d’eixa “Festa de Llibre” la plaça de la Vila es convertirà, el divendres dia 23 de vesprada, en nucli de diverses activitats. A partir de les 17:30h, els xiquets i xiquetes podran aprendre a fer punts de llibre, a través dels diversos tallers que es muntaran. També a la plaça, es posaran a la venda a preu simbòlic els llibres aconseguits a través de la iniciativa del bookcrossing. El fons recaptats es destinaran als damnificats del terratrèmol de Xile en forma de llibres. A més a partir de les 19 hores es procedirà a regalar un conté als ollerians i ollerianes nascuts l’any 2009, i que estan participant a la campanya “Créixer llegint”.

Per a tancar el Dia del Llibre, el professor de la Universitat d’Alacant, Josep Martines, oferirà una conferència sobre el “Diccionari Valenciano” de l’ollerià Josep Pla i Costa (1817-1890). Serà al teatre Cervantes a les 20:30 hores.

Els actes finalitzaran el dissabte 24 amb una sessió de contacontes a la biblioteca municipal a les 11:30 hores.

Paral·lelament, del 19 d’abril al 2 de maig, la Biblioteca acollirà la mostra “Una foto de llibre” a càrrec de l’Associació Fotogràfica de l’Olleria. Els membres d’AFLO posaran en imatges allò que els han evocat alguns títols fonamentals de la literatura.

Bookcrossing per ajudar a Xile

El BookCrossing és la pràctica de deixar llibres a llocs públics perquè els arrepleguen altres lectors, que després faran el mateix. La biblioteca de l’Olleria, amb la finalitat de recaptar fons per ajudar als damnificats del terratrèmol de Xile, ha organitzat una versió readaptada d’este sistema d’intercanvi de llibres, dins de la programació de la Festa del Llibre.

Totes aquelles persones que ho desitgen ja estan dipositant llibres en bon estat, i de qualsevol temàtica, a la biblioteca municipal. Estos volums es revendran al preu de 1, 2 o 3 euros, en una parada que es muntarà a totes les activitats que es realitzen en el marc de la Festa del Llibre. Els diners aconseguits es donaran al Colegio Chileno de Bibliotecarios per a comprar llibres per a la biblioteca de Tirúa, a la regió de Bio Bio. Una de les zones més malmeses pel seisme que afectà a Xile a finals del mes de febrer.