Lliurament del premi Sambori del País 2011 a la Universitat Miguel Hernández d’Elx

El alumne Julen Albuixech del CEIP Crist del Miracle de la Llosa de Ranes ha sigut seleccionat pel seu treball

El pròxim dissabte 28 de maig, a les 11.00 h, a l’Aula Magna de l’edifici Altabix de la UMH d’Elx, tindrà lloc el lliurament de la fase final dels Premis Sambori en les modalitats de 13é Concurs de Literatura en Valencià i el 8é Concurs Universitari de Narrativa Curta en Valencià. Així, totes les persones que hi assistisquen seran rebudes per la Colla de dolçainers i tabaleters El Cascabot d’Elx fins a l’Aula Magna. Més tard, a les 11.30 h, tindran lloc els parlaments del vicerector adjunt per a la Direcció del Secretariat d’Extensió Universitària de la UMH, Josep Pérez i Tomàs, i de Josep Chaqués i Noverques, president de la Fundació Sambori.

Enric Esteve serà la persona encarregada de presentar l’acte i coordinar el lliurament dels guardons a les persones guanyadores. Hi actuarà el grup Assaig animat i podrem gaudir de la interpretació d’un fragment del Misteri d’Elx, gràcies a la col·laboració del Patronat del Misteri. L’acte finalitzarà a les 13 h.

Entre els finalistes que rebran el seu premi, també hi ha presència de la nostra comarca, la Costera, doncs Julen Albuixech Garrido, del CEIP Crist del Miracle de la Llosa de Ranes ha sigut seleccionat amb el seu treball “L’ovella negra”, en la modalitat individual d’Educació Infantil de 5 anys.

A la vesprada, a les 16.00 h, hi haurà una visita guiada per la ciutat d’Elx, organitzada per l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir d’Elx, a càrrec Joan-Carles Martí i Casanova.

Tots els premiats rebran un diploma i el guardó del Sambori, el “samborinet”. Els primers premis de les modalitats de Batxillerat, Secundària, Primària i infantil individual, a més, tindran l’oportunitat de passar un cap de setmana a Port Aventura, juntament als premiats del Sambori a Catalunya i a les Illes.

Volem destacar que, previament a la fase de País, s’han fet els premis Sambori comarcals o de Trobada, a setze comarques valencianes i que han implicat 525 centres, 3.564 mestres i 83.225 alumnes.