L’institut Francesc Gil s’ubicarà en el solar actual

1

L’Ajuntament de Canals ha informat sobre on s’ubicarà definitivament l’institut Francesc Gil, i serà on està el solar actual.

Fa molt de temps, més de deu anys esperant la construcció del IES Francesc Gil, i després de moltes jornades de treball, el equip de govern hem tingut que resoldre per a que no es demore més en el temps, el dilema de la ubicació de l’Institut i que s’ubique en el solar actual.

Seguint amb el projecte de d’Institut i sent fidels al compromís d’informar, des d’esta regidoria continuem amb la nostra tasca empresa. El passat mes de gener en el llibre de festes es publicava la quantitat de 426.000 euros (iva exclòs) per a la licitació de l’Assistència Tècnica per a la Redacció del projecte i Direcció de l’obra de d’Institut d’Educació Secundaria Francesc Gil.

Ara passem a informar: el passat mes de febrer 2010, des de CIEGSA, se’ns va comunicar l’adjudicació i direcció del projecte de l’obra a l’arquitecte D. Vicente Colomer, per un import de 319.819 euros (iva exclòs). A primers de març 2010, va acabar el termini provisional i l’adjudicació va passar a ser ja definitiva. A més en el mateix mes, varem sol·licitar se’ns enviara per escrit respecte a l’actuació a realitzar en l’institut, i se’ns va comunicar i confirmar, que la mateixa construcció del centre serà en el solar actual.

Tot l’esforç realitzat des d’este ajuntament per a procurar obtindre els metres necessaris per així cedir-los a la Conselleria i poder construir el nou institut, tot açò, ha sigut una labor infructuosa. Ens han portat a un contenciós, el qual haurà de sentenciar un jutge, i que pot ser que l’ajuntament haja d’indemnitzar als propietaris amb una quantitat desorbitada per a les arques municipals.

Davant d’estos inconvenients i la necessitat imperiosa de que es faça l’institut, fan que la decisió siga la de construir-lo en la parcel·la actual, la qual cosa simplificarà els tràmits, reduirà el temps d’execució. A més es tindrà la possibilitat de paralitzar l’expedient d’expropiació.

Des de l’equip de govern, sempre estem recordant-los el compromís adquirit per a que els terminis siguen el més breu possible dins de la legalitat, apostem perquè l’institut siga una realitat el més prompte possible, i per això continuem treballant.

Notícies relacionades:

4