Les obres al Salido de l’Olleria comencen a maig

salido-acte-018

Les obres de rehabilitació de la casa del Salido com a alberg començaran el proper 3 de maig. Així ho anuncià ahir la regidora de Medi Ambient, Ruth Martínez, en el transcurs de l’acte que es va organitzar per a presentar la maqueta del projecte, i plantar simbòlicament un primer arbre.

Més d’un centenar de persones es van congregar al voltant d’esta heretat, una vivenda que té un gran valor sentimental per als veïns de la ciutat, i que ara gaudirà d’una inversió global de 550.000€ (83.846 milions pessetes). D’ells 450.000€ es destinaran a actuar a la casa i a reconvertir-la en un alberg, i la resta serviran per adequar els terrenys del voltant de la vivenda i repoblar la parcel·la.

El futur alberg tindrà una capacitat per a 32 persones i segons el projecte, la part més antiga de l’edifici i amb major valor arquitectònic serà conservada i restaurada. En canvi, l’annex més nou, que patia un avançat estat de deteriorament, serà enderrocat i edificat de nova planta.

“Fa 25 anys molt encertadament l’ajuntament va comprar esta vivenda i la parcel·la de 220.000 m2 que l’envolta”, assenyalà Julià Engo, l’alcalde. “Ara, que comptem amb els fons del Pla de Suport a la Inversió Productiva als Municipis, hem pensat que era una bona oportunitat per recuperar l’edifici, i fer del seu entorn un lloc d’oci de referència. A més estem treballant per homologar el Salido com centre BTT”.

A les 9 del matí d’ahir diumenge, i des del parc Beat Ferreres, nombrosos veïns i veïnes ixqueren a peu o en bicicletes tot terrenys cap al Salido. Tots ells i la gent que es desplaçà a l’heretat en cotxe es congregaren a les 12 de migdia per a participar a l’acte de presentació del projecte de rehabilitació. Nombrosos veïns s’animaren a col·laborar a plantar la carrasca, que simbòlicament marca l’inici de la recuperació d’este paratge.