Les Danses inunden els carrers de Xàtiva

Els balladors van eixir al carrer per recaptar patrocinadors per “Arrelats”

L’Escola de Danses de Xàtiva va tornar a sortir al carrer el passat divendres i dissabte amb el seu propòsit de recaptar micro-patrocinadors per a la IV Mostra folk “Arrelats”. La intenció de l’associació és que cada any aquestes jornades adquiresquen més renom i augmentar el nombre d’activitats, així com mantindre la qualitat del que ofereix la mostra.

Una vegada més la resposta dels xativins a la sol·licitud de col·laboració va ser positiva i tant comerciants com ciutadans en general, van estar encantats de col·laborar. Van ser molts els que es paraven a veure els balls que oferia l’Escola de Danses davant o dins les botigues i davant de les terrasses de bars i restaurants.

Els balladors van fer un recorregut pels carrers de Xàtiva: Botigues, part de l’Albereda, Mercat, Baixada de l’estació, part d’Ausiàs March, Gregorio Molina, etc. Des de l’escola agraeixen també a la gelateria La Ibense el detall de convidar-los a un refresc al acabar de ballar, a banda d’implicar-se com col·laborador, gest que va ajudar a reposar forces.

Per tal que més establiments i entitats tinguen la possibilitat de participar d’aquesta iniciativa l’associació té previst recórrer més carrers en dues properes passejades.

Convidats a la mostra “Arrelats” 2014 de 26 i 27 de setembre

Aquest any, el primer dia d’Arrelats actuarà a Sant Domènech, Eliseo Parra, un dels actes més esperats per la rellevància de l’artista en el món del folk, amb una música que naix de la terra i que cada dia evoluciona adaptant-se als nous temps. Investigador i mestre, convençut que la música tradicional, el folklore espanyol, és vigent, valuós i tan ple d’emocions com qualsevol altre.

“Compta amb una extensa discografia i ha recorregut mig món actuant amb la seva magnífica i fidel banda i ha col·laborat amb gran part dels grups de recreació tradicional de la Península”, afirmen des de l’Escola de Danses.

Cal destacar el seu “Suite Romanç”, que va estrenar el Ballet Nacional i l’Orquestra Simfònica de Madrid i el seu treball com a músic i actor per a la Companyia Nacional de Teatre Clàssic en l’obra de Lope de Vega “Peribáñez i el Comendador d’Ocaña”.

No ha estat fàcil comptar amb ell ja que és molt sol·licitat i només aquest estiu ha actuat a París, Portugal, Burgos, en diverses ciutats de França, Segovia, Polònia, Badajoz, Toledo, Albacete…..i ho farà a Xàtiva el dia 26 de setembre, per continuar a l’endemà en Granada.

La resta d’artistes que actuaran a “Arrelats” aquesta edició són també d’acurada qualitat, el conta contes Llorenç i el grup Notes Soltes, a part de la intervenció de L’Escola de Danses de Xàtiva en tallers i desfilades.