Les associacions de la Costera i entre elles Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva han participat en la manifestació de Madrid

“Vota per la independència del Sàhara. Llibertat presos polítics sahrauís”.
Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es desplaça fins a la capital de l’estat per a participar en la manifestació que es va celebrar en suport del poble sahrauí.
Les associacions de la Costera i entre elles Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva han participat en la manifestació de Madrid aquest dissabte 12 de novembre de 2011 en la qual s’ha denunciat la continua violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental i s’ha reclamat que es finalitze el procés de descolonització i es realitze el referèndum d’autodeterminació que ha de portar al poble sahrauí cap a la independència. Un autobús ple de gom a gom arreplegà a la gent a Manuel, Xàtiva i Canals per tal de trobar-se amb els altres autobusos que havia organitzat la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS).

Milers de banderes amb el lema “Sàhara Lliure” han onejat en els carrers de Madrid. I centenars de milers de persones desplaçades de tot l’estat espanyol s’han manifestat a Madrid per a denunciar l’actitud del Govern del Marroc i per exigir al Govern espanyol que condone la violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental per part de Marroc i que done suport clar a les resolucions de l’ONU per a la celebració del referèndum d’autodeterminació. Des d’Atocha fins a Opera els crits que més s’han escoltat són “¡Sáhara libertad, Polisario vencerá!” o “Marruecos culpable Espanya responsable”, amb banderes sahrauís i pancartes provinents de tots els col·lectius de suport al poble sahrauí de l’estat espanyol, en les què es podia llegir “Justícia Ja”, “Per la llibertat i la independència del Sàhara”, “Referèndum pel Sàhara”.

La manifestació va estar convocada per la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara (CEAS) i per la Plataforma Cívica Pro-Referéndum en el Sáhara.