L’Ajuntament de Xàtiva presenta «Al Ras Festival»

Al Ras Festival oferix una programació variada  per a la gent jove durant tota la Fira


Per primera vegada, l’Ajuntament de Xàtiva organitza el festival “Al Ras”, un esdeveniment destinat al públic jove on tindran participació els grups de música i Dj’s locals, amb el reforç de grups com ara Sénior i el Cor Brutal, Second, Mai mai, Tardor i Oques Grasses. La programació d’Al Ras Festival ha estat presentada aquest matí per l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, acompanyat per la regidora de joventut, Lena Baraza; la Reina de la Fira 2015, Laura Llorens, i els representants dels grups Noah Histerial, Juan Giner; Barbaritats, Alejandro Gutierrez i Kai Mars, Ana Llopis. Totes les actuacions tindran lloc a l’Espai Jove del Jardí de la Pau del 14 al 19 d’agost, a partir de les 23 h.

L’alcalde Roger Cerdà ha volgut destacar els motius d’aquesta iniciativa: “hem volgut posar de relleu als grups locals perquè enteníem que a la Fira faltava un espai on estigueren representats. Amb el cartell que hem preparat en aquesta primera edició, es pretenia superar les experiències d’altres anys. Per això hem decidit apostar pels grups de la ciutat i completar-ho amb els espectacles dels DJ’s. Espere que la gent veja l’esforç que l’Ajuntament fa perquè els joves tinguen el seu espai a la Fira, ja que en anteriors edicions no tenien un lloc així”.

Per la seua banda, Lena Baraza ha declarat que “amb Al Ras Festival oferim una programació variada i estable per a la gent jove durant tota la Fira, donant resposta a la demanda d’aquest col·lectiu. A més, aquest esforç organitzatiu servirà per a donar difusió a les propostes musical dels grups i Dj’s de Xàtiva. Esperem que aquesta primera edició del festival Al Ras siga un èxit, que la gent jove gaudisca i aquesta proposta a l’Espai Jove es consolide de cara al pròxims anys”.

El representant del grup Noah Histeria, Juan Giner, creu que “aquesta proposta pot anar a més, ja que ens trobem en un punt geogràfic increïble que pot atraure molta gent. En anteriors edicions apenes ens oferíem recursos i no ens donaven l’oportunitat de tindre cap suport promocional. Amb un cartell propi que no hem fet nosaltres, on apareixen els nostres noms, podem fer saber a la gent que estem ací”. Alejandro Gutierrez, del grup Barbaritats, pensa que “no es pot promocionar sempre el mateix. Apenes tenim recursos però creguem en la ciutat. Aquest festival és una oportunitat per a nosaltres i una forma de donar-mos a conèixer. A més, l’Ajuntament es fa càrrec de l’equip, i això ens facilita les coses”. D’altra banda, Anna Llopis, vocal de Kai Mars, agraeix al consistori la seua preocupació per fomentar la cultura musical en l’actualitat. “Totes les bandes que participem tenim estils musicals molt variats amb una gran gamma de colors”, va declarar. Aquest darrer grup va interpretar una de les seues cançons en acústic com a colofó de l’acte.