L’Ajuntament de l’Olleria contractarà a setze persones de l’Atur aprofitant diferentes línies d’ajudes

Setze persones inscrites a l’atur seran contractades per l’Ajuntament de l’Olleria en els propers mesos per períodes que oscil·len entre els 9 i els 3 mesos. Desenvoluparan diferents feines i tindran diferents graus de formació, però tots ells tindran com a característica comú ser treballadors que estaven inscrits a les llistes del SERVEF.

La iniciativa ha estat possible gràcies a què l’Ajuntament de l’Olleria està presentant sol·licituds a totes les línies d’ajudes destinades al foment de l’ocupació, i fruit d’eixes gestions ha obtingut un global de 79.005,93€ que serviran per a contractar a estes 16 persones a través dels programes Salari Jove, Ezoint, Pamer i Emcorp. Es tracta de subvencions destinades a corporacions locals que tenen com a objectiu l’ocupació pública de persones desocupades.

En concret es contractaran a 2 persones durant 9 mesos amb el títol de Tècnic superior d’animació sociocultural per al Casal Jove a través del programa Salari Jove (menors de 30 anys que faça menys de quatre anys que hagen acabat els seus estudis). Durant tres mesos un peó d’obra i un oficial seran contractats a través del programa Ezoint per a realitzar millores a l’àrea del Rodat i zones industrials. Durant el mateix període de temps, 3 mesos i escaig, es contractarà una brigada formada per 4 peons i un capatàs per a realitzar actuacions de manteniment de camins i sendes. Això serà mitjançant el programa PAMER, que subvenciona actuacions mediambientals per a reforçar la prevenció d’incendis forestals.

El darrer programa de foment d’ocupació que també ha atorgat una ajuda a l’Ajuntament de l’Olleria és l’EMCORP, un programa de subvencions destinat a la contractació de treballadors aturats per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social. A través d’esta línia d’ajudes es contractaran 2 monitors juvenils i 2 monitors esportius per a l’àrea de Cultura i Esports, 2 auxiliars d’ajuda a domicili per a l’àrea de Benestar Social i 2 peons de serveis per a la brigada de serveis. La durada d’estos contractes va dels 4 mesos fins als 5 mesos.

Tal i conforme especifiquen les bases d’estes convocatòries d’ajudes que convoca la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació, el SERVEF serà l’encarregat de seleccionar de les seues llistes d’aturats els aspirants a cadascuna de les places.