L’abonament per a la piscina d’Ontinyent permetrà banyar-se amb 50 cèntims al dia

L’empresa adjudicatària ultima els treballs previs per posar a punt les instal·lacions

Els usuaris de la piscina municipal d’Ontinyent disposaran esta temporada d’un nou carnet d’abonament específic per a l’ús d’estes instal·lacions, que permetrà banyar-se amb poc més de 50 cèntims al dia. El preu del carnet serà de 50 euros, i permetrà als seus titular banyar-se durant el període del 16 de juny al 15 de setembre. Aquells que siguen ja titulars de l’abonament anual del poliesportiu encara hauran de pagar menys, ja que podran accedir a l’abonament de la piscina a un preu total de 35 euros. En tots dos casos es tracta de preus per als majors de 16 anys, ja que els menors d’aquesta edat, jubilats i discapacitats compten amb preus reduïts.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla explicava que altra novetat serà la gestió del servei per part d’una empresa ontinyentina en compliment de la nova legislació vigent, que no permetia al consistori contractar personal eventual per a la piscina. Pla tenia paraules d’agraïment per a l’empresa adjudicatària “per haver contractat  un total de 17 persones que d’aquesta manera tindran feina durant estos mesos”. D’estes persones, 6 són socorristes, 5 monitors, i 6 duran a terme tasques de guarda-roba, accessos i manteniment. El Regidor d’Esports valorava positivament “el compliment de l’exigència que haviem marcat des del Govern d’Ontinyent de què tots estos llocs de feina havien de ser per a veïns i veïnes d’Ontinyent”, així com el fet de que s’haja comptat amb persones amb 4 persones amb alguna minusvalidesa i altres 2 pertanyents al projecte Trèvol.  L’empresa està procedint estos dies a les tasques de neteja i desinfecció dels tres gots de la piscina, per tal que tot estiga a punt per a la realització de la jornada d’apertura de la temporada de bany, que serà de portes obertes i amb accés lliure i gratuït.

Per altra banda, afegeix Pepe Pla, enguany s’ampliarà la realització dels cursos de natació a l’horari de vesprada, “amb la qual cosa les families disposaran de més opcions per a inscriure’s en esta activitat, i serà més fàcil compaginar-la amb altres que puguen fer durant els mesos d’estiu”, apuntava. Cada classe dels cursos durarà una hora, sent les sessions del matí a les 10:00, 11:00 i 12:00, i les de vesprada a les 18:00 i les 19.00 hores. Els menors de 4 anys comptaran amb un curs específic que s’impartirà en horari de 13:00 a 14:00 hores. Tant l’adquisició dels abonaments com les inscripcions en totes les modalitats ja poden realitzar-se a les oficines del propi Poliesportiu Municipal en horari de matí.

El regidor d’esports assenyalava que “hem aconseguit ampliar els serveis a la ciutadania i mantenir uns preus econòmics”, tot i el notable increment del preu de l’electricitat al qual ha hagut de fer front el consistori. Així mateix, convidava a tota la ciutadania “a fer ús d’estes instal·lacions i de la resta del poliesportiu, al qual aquest estiu comptarem amb altres atractius com la recuperació de les escoles esportives estivals”, concloïa l’edil.