La Vall d’Albaida premia les millors tapes

La Mancomunitat vol potenciar la gastronomia autòctona com a atractiu turístic
La Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida i l’Associació d’Hostalers (AHVAL) estan ultimant una nova iniciativa conjunta per a potenciar la gastronomia “com a reclam turístic”. Així, aquells establiments adherits oferiran a veïns i a visitants una tapa i una consumició per un preu mòdic de dos euros. Mentre que els clients seran els encarregats d’avaluar el producte mitjançant una targeta de participació amb la condició d’haver-hi recorregut, almenys, deu restaurants o bars diferents. Al final de la campanya, el 4 de novembre i en el marc de la 13 Fira gastronòmica, es recomptaran els vots emesos que permetran elegir els tres plats d’aperitiu més destacats de la comarca.
El conseller de Turisme de la Mancomunitat, Juan Antonio Puchades, fa una crida als hostalers “a sumar-se a la proposta” que busca “posar en valor la nostra cuina tradicional i la seua adaptació als temps actuals”. Els hostalers hauran de posar-se en contacte amb les tècniques del departament i conèixer tots els detalls del projecte que començarà a finals de juny o principis de juliol. Igualment, Puchades assenyala “l’oportunitat excepcional” que tindran els establiments de les 34 localitats de la comarca per a promocionar-se i atraure nous clients.
Per la seua banda, el president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, afirma que “la ruta de les tapes permetrà dinamitzar l’activitat hostalera dels nostres pobles” així com “afegir un atractiu addicional a la seua riquesa patrimonial i mediambiental”. A més, Tortosa incideix “en la necessària col·laboració amb el teixit empresarial per posar en marxa accions com aquesta que contribueixen a vertebrar encara més si cal la comarca, al mateix temps que generem noves sinèrgies econòmiques com és la promoció del turisme d’interior a partir d’un aspecte tan arrelat com és la nostra gastronomia”.

Foto: http://tictiritero.files.wordpress.com/2010/11/tapas.jpg