La urbanització de Xàtiva El Mistero crea una associació de veïns

Per tal de resoldre els problemes d’il.luminació o de neteja municipal

La urbanització El Mistero ubicada a la zona de Bixquert en Xàtiva ha creat una associació de veïns per tal de resoldre els problemes que pateixen. Des de l’associació destaquen els «problemes suscitats, entre altres, per la il·luminació del complex de El Mistero i la poca atenció de l’Ajuntament de Xàtiva pel que fa a la neteja municipal».

El Mistero compta amb una trentena de vivendes, alguna de les quals està habitada durant tot l’any. Els últims estius s’ha observat que, sobretot en cap de setmana, l’enllumenat públic pateix alguna mena de sabotatge i deixa de funcionar, amb la qual cosa la urbanització queda a les fosques completament.

«Hi ha com un observatori astronòmic per a qui les nostres llums pareix que molesten», comenta algun dels veïns del Mistero. Tot apunta que la caseta de l’enllumenat, que té cadenat, s’obri per apagar les llums. «Sempre telefonem la policia local i una vegada va vindre un treballador d’Hidroelèctrica i simplement va haver de pujar la palanca per donar llum», segons un altre veí.

I és que el Mistero, denuncien els veïns, com a zona urbanitzada del municipi de Xàtiva, «paga els impostos de la mateixa manera que ho fan els xativins i xativines». Relcalquen que durant l’última setmana, els veïns han rebut una notificació del cadastre informant d’una baixada del pagament de l’IBI.

«Esta notícia és molt més que interessant si no fóra perquè, de normal, un veí del Mistero paga per 750 m2 de parcel·la més de 800 euros, una quantita molt superior al que sol pagar un xativí que visca el plena Albereda de Xàtiva. De fet, l’Associació de Veïns de Bixquert (la qual no accepta, a hores d’ra, que El Mistero en forme part) ja va anunciar els seus contactes amb l’Ajuntament per tal que rebaixaren el preu del cadastre, segons publiquen en la seua web», assenyalen.

Estatuts
A hores d’ara s’han redactat els estatuts de l’Associació, que vol inscriure’s com a agrupació legal. La finalitat de l’Associació Veïnal El Mistero és la defensa general dels interessos dels veïns, informar i donar suport al veïns, representar el veïnat, vigilar i exigir que les administracions públiques complisquen el seu deure. L’agrupació veïnal preveu òrgans de representació en forma de president, secretari, vocals i tresorer.

Camp de golf
Els veïns de El Misterio assenyalen que fa anys que es va projectar urbanitzar esta zona situada darrere de la serra del Castell, amb la finalitat de construir un centenar de vivendes que servirien per atraure el turisme a la ciutat de Xàtiva, sobretot amb la construcció d’un camp de golf. Però la crisi del sector immobiliari va provocar un fracàs de la urbanització, de tal manera que les poques més de trenta vivendes que hi ha a hores d’ara construïdes s’han anat venent de manera molt gradual, algunes fins i tot directament dels bancs amb un preu molt inferior al que tenien previst fa cinc anys.

Un comentario sobre “La urbanització de Xàtiva El Mistero crea una associació de veïns”

  1. Yo por un piso de 90 metros pago una contribución de 326,31 euros y no precisamente en la alameda. Por la misma regla de tres, tendría que pagar unos 96 euros.
    Lo bien cierto es que el importe de la contribución que pagamos en
    Xátiva es «ABUSIVO» al igual que el resto de impuestos.

Los comentarios están cerrados.