José Vidal, alcalde de l’Olleria, Àgueda Micó, regidora de Cultura, i Mercedes Simón, regidora de Joventut, van presentar la tercera edició de ‘l’Espai d’Igualtat, que compta amb una variada programació d’activitats com a conferències, una marxa saludable, una excursió a Gandia per a conèixer la terra dels Borja, un dinar de germanor, una gimcana d’esports, una exposició fotogràfica, un taller de defensa personal, ballet espanyol, cine i un trivial d’alimentació i nutrició.
Àgueda Micó va destacar en esta nova edició el paper que han tingut les dones de l’Olleria en el treball des del passat segle fins als nostres dies. «Tota eixa labor de les nostres mares, tot eixe sacrifici ha donat els seus fruits. Han donat als seus fills i filles la possibilitat d’estudiar i d’adquirir una cultura que ha permès poc a poc igualar-se homes i dones. Estic segura que moltes d’elles haurien volgut nàixer ara, per a poder fer el que estem fent nosaltres. Vull que sàpien que ens sentim molt orgulloses d’elles i que gràcies al seu esforç estem ací».
No obstant això, la regidora de Cultura va insistir en que «no tot està fet. Falta encara molt camí per recórrer per a evitar moltes desigualtats que existixen encara en l’actualitat, com la salarial. Pareix mentida que hui en dia, una dona cobre menys pel mateix treball que exercix un home. Per això és tan important l’educació des de menuts, per a deixar ben clar que no hi ha diferència de sexes, i que les dones estan al mateix nivell, i inclús a vegades, per damunt dels homes».
Per la seua banda, Mercedes Simón va explicar que esta nova edició de l’Espai d’Igualtat a l’Olleria ha ampliat el seu programa durant quinze dies «ja que hi ha molts actes i no era qüestió d’amuntonar-los en només una setmana. Convide a les dones i homes del nostre poble a que participen i que entre totes les activitats a realitzar trien la que més els agrade i prenguen part en ella. Hi ha moltes novetats interessants».
Finalment, l’alcalde José Vidal va agrair la col·laboració de totes les associacions que participen i va instar als ollerienses a formar part d’este Espai d’Igualtat. «Només vull recordar que a Espanya va caldre esperar a abril de 1933 perquè les dones tingueren dret a vot. En les últimes dècades s’han acurtat d’una forma molt important les diferències entre hòmens i dones, però no prou».
«La dona ha sigut i serà un pilar bàsic de la família, però ara també ho és en el treball. Ara el que és necessari és adoptar un compromís per part de tots perquè s’igualen al màxim les diferències que encara existixen entre sexes. Sense anar més lluny, l’Ajuntament de l’Olleria es va adherir el passat mes de desembre al manifest de Municipis Compromesos amb la Igualtat d’Oportunitats», va finalitzar José Vidal.
Al terme de la inauguració, el grup ‘Matraca Teatre’ va sorprendre els assistents amb una curiosa representació en que els seus integrants van llegir diverses notícies, cites i informacions referents a la dona, moltes d’elles sobre la violència de gènere, sobre crítiques a la seua condició femenina, sobre la desigualtat existent encara amb els hòmens, però també la seua vàlua personal per a complir tots els objectius i de poder fer qualsevol cosa en la vida.