La seu d’esquerra unida de Xàtiva torna a patir agressions per part de violents

La coalició ha instat als diputats de IU-ICV a que presenten un PNL en el Congrés reclamant que les peces deixen d’estar en la Col·legiata i passen al Museu Municipal de l’Almodí.

El Consell Polític d’EU de Xàtiva ha informat que la seu de la coalició ha tornat a ser objecte dels violents, de fet durant la passat cap de setmana va aparèixer el vidre de la finestra del local trencat per un cop i el ròtul de l’entrada arrancat. A aquestes agressions cal sumar fins a tres agressions més que s’han produït en poc més de dos anys on la porta del local, ubicat en el carrer Calderería, va resultar trencada, el ròtul també i fins i tot els agressors en una ocasió van accedir a l’interior del local agafant materials de caire polític.

El portaveu de la formació d’esquerres, Miquel Lorente, considera que la reincidència en els atacs i que el motiu d’aquestos no siga el robatori recolza la idea de l’agressió política. De fet, els membres de la formació consideren aquestos atacs com una persecució que pretèn pertorbar l’activitat de la formació. A més, assenyalen que aquestes situacions trenquen amb la normalitat democràtica del municipi.

Per la seua banda el Consell Polític ha recordat que com en ocasions anteriors s’ha presentat denúncia davant la comisaria de la Policía Nacional de Xàtiva, a més en aquesta ocasió s’instarà als diputats autonòmics i estatals de la formació a que pregunten sobre aquesta situació en les diverses institucions. Per altra banda, des de la coalició també s’ha trobat en falta que els grups polítics amb representació a l’Ajuntament no s’hagen pronunciat d’una manera institucional mai front aquestes agressions.

Peces de la Col·legiata

EU de Xàtiva ha informat de que s’han iniciat les gestions oportunes per a que els objectes procedents de les clarisses i que són Patrimoni de l’Estat i a hores d’ara es troben en el museu parroquial passen a formar part del fons del Museu Municipal de l’Almodí. Des de la coalició, el seu portaveu Miquel Lorente ha indicat que «Ã©s lògic que una cosa que pertany a l’Estat estiga en un espai públic i en aquest cas considerem que l’espai més adient és el museu de la nostra ciutat» A més, Lorente ha assenyalat que «cal reconèixer la responsabilitat demostrada per la Col·legiata conservant aquestos béns durant tot aquest període , però també s’ha de tenir ben clar que allò que és patrimoni de tots no pot estar integrat dintre d’un espai privat com és el cas del museu parroquial de la Seu»

PD:A més, vos informem que anem a fer un dossier annex amb informacions més concretes sobre els béns que es troben en la col·legiata per poder fer una defensa més acurada de la PNL en el Congrés.