La Ruta de la Tapa iniciarà la Setmana de la Joventut a la Font de la Figuera

Es desenvoluparà des de demà dijous fins al pròxim 14 d’agost de 2013

Després de cinc estius en actiu torna la Setmana de la Joventut del 8 al 14 d’agost a La Font de la Figuera. Són sis dies dedicats als joves i no tan joves, ja que en cada edició es pretén animar a la participació de més varietat de públic.

Piruleta de maneta ibèrica, broquetes, pollastre caramel·litzat, barqueta de xampinyons i ceba amb formatge brie, pastila, torpedos, crep sorpresa.. són algunes de les propostes que alguns bars i restaurants presenten a la Ruta de la Tapa. Este any, les propostes són tan novedoses com apetitoses i segur «sorprendran als participants», tal com assenyala el regidor de joventut, Vicent Muñoz. La inauguració de la Ruta serà demà dijous a les 19:00 hores al bar Ca’ Ilu i estarà amenitzada pel grup La Ronda del Barret.

Per la seua banda, la Ruta de les Fonts també és veterana en la Setmana de la Joventut. Coincidint amb l’any Estellés, declarat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, es realitzarà demà a la nit un passeig per les diferents fonts de la població, amenitzat amb música i amb la lectura de versos de l’escriptor valencià, Vicent Andrés Estellés.

El promotor d’esta iniciativa i regidor de joventut de l’Ajuntament de la Font, Vicent Muñoz Jordà, ha volgut posar l’accent en «mantenir l’essència que caracteritza la Setmana de la Joventut, amb propostes vingudes des de les associacions, i de les i els joves i continuar oferint noves propostes cada any. Entre les novetats en esta edició destaca el triatló i el partit de pilota valenciana. Altres com el reconegut concurs de curtmetratges Imagina’t, que ha servit d’inspiració al Acurta’t d’Agullent i al concurs de curtmetratges d’Ontinyent, i l’Art al carrer, que enguany comptarà amb més participants, així com la Ruta de la Tapa prometen ser de nou les estrelles de la setmana més plural de l’any».

Divendres, un taller de doblatge impartit per Francesc Fenollosa (veu del Geni Tortuga a la sèrie Bola del Drac) o el monòleg de l’humorista i presentador de televisió, Eugeni Alemany, marcaran l’agenda d’esta setmana repleta d’activitats.

Els participants de la Ruta de la Tapa podran aconseguir 50 euros per a consumir en els establiments participants. Les propostes culinàries van pujant de nivell, per la qual cosa creix l’expectació i s’assegura l’emoció i l’èxit en la ruta.