La Generalitat atorga distinció al Museu Històric Etnològic de la Font de la Figuera

L’ajuntament rep una placa que premia la bona gestió duta a terme en aquest espai que enguany compleix 16 anys

La Generalitat acaba de lliurar a l’ajuntament de la Font de la Figuera una placa que premia la bona gestió duta a terme al Museu Històric-Etnològic «La Costera». La regidoria de cultura veu així reconeguda la seua intensa tasca durant aquests quatre anys per ampliar, restaurar i exposar les estades i peces que han format part de la història de la població.

Tal com ha manifestat la regidora de cultura, Irene Vila i Lorente, «a la Comunitat Valenciana posseïm de la xarxa de museus i col·leccions museogràfiques més nombrosa de l’Estat Espanyol, i, amb la distinció del Sistema Valencià de Museus, al qual pertany el Museu Històric-Etnològic «La Costera» de la Font de la Figuera, ens reafirmem com un dels millors punts d’interès turístic de la zona».

El que va ser director del Museu Valencià d’Etnologia, Joan Seguí, ja el va qualificar de «referent» per la seua encertada museografia en una de les seues visites. Actualment, «estem preparant l’obertura d’una sala dedicada a l’arqueologia local, per seguir acostant i investigant les nostres costums i la nostra història a través del patrimoni cultural que presenta aquest espai», afirma la regidora Irene Vila i Lorente. De fet, l’ajuntament sempre ha tingut molt present al Museu Històric-Etnològic a l’hora de designar personal a través de beques, tallers d’ocupació per tal de mantenir-lo.

Fundat el 1.999, al Museu Històric-Etnològic «La Costera» de la Font de la Figuera s’ubica en un antic celler. En ell s’exposa el procés d’obtenció del vi a partir del raïm i, a més, inclou recreacions de les estances d’una casa tradicional de la Costera. Així mateix, també disposa d’una almàssera, una destil·leria, una zona d’eines agrícoles i el «espai Vicent Tortosa» on es poden admirar els gegants i cabuts del millor artista faller de la Costera, així com pintures, objectes i documents relacionats amb el creador local. Els objectes exposats al museu, majoritàriament donacions del veïnat, són fruit de l’esforç dut a terme durant anys per l’associació local «Amics de les Tradicions» i pel Consistori davant les oficines de la Comunitat Europea (a través de l’Entitat «Massís del Caroig»).