La Diputació destina 333.713 euros a la conservació del patrimoni immoble de la Costera

Canals recuperarà l’antic cine patronat, Cerdà restaurarà la coberta de la seua església i Novetlè rehabilitarà el cor de la parròquia de la Mare de Déu del Rosari

La Diputacióde València destinarà 333.713 euros a la conservació i protecció del patrimoni immoble dels municipis de la Costera a través del programa provincial que anualment impulsa amb aquest fi.

Entre altres actuacions que s’impulsaran amb aquesta ajuda, Canals continuarà amb la segona fase la recuperació de l’antic cine patronat (fase II), Cerdà escometrà la restauració estructural de la coberta de la seua església i, per la seua banda, Novetlè abordarà la rehabilitació del cor de la parròquia de la Mare de Déu del Rosari.

La corporació provincial promou aquest tipus d’ajudes econòmiques des de l’any 2004. L’última convocatòria resolta correspon als exercicis 2014 i 2015, que distribuirà un total de 4.280.000 euros en tota la província i beneficiarà 133 edificis amb valors històrics, artístics o que siguen d’interés en els municipis valencians.

El programa inclou aquells edificis emblemàtics en les poblacions, d’accés o utilització pública, o dels elements integrats en ells, ja siguen de caràcter civil o religiós i de titularitat pública o privada, sempre que en aquest últim cas es tracte d’entitats sense ànim de lucre i que l’actuació tinga especial importància per al municipi en què s’ubique.

Del total de 4.280.000 euros destinats a aquest tipus de subvencions, la corporació provincial ha distribuït ajudes a ajuntaments per valor de 2.139.764,96 euros, mentre que 2.140.235,04 euros s’han concedit a institucions sense ànim de lucre.

La Diputacióimpulsa anualment tres línies de subvencions econòmiques per a restaurar béns mobles, immobles i locals dedicats a activitats musicals en els pobles.

Les subvencions destinades a la Costera són: