La consulta ciutadana sobre el futur del servei de l’ORA opta per una gestió pública

La majoria dels votants (97,40%) opina que cal canviar l’actual servei

Esquerra Unida de Xàtiva valora molt positivament la consulta ciutadana celebrada el passat dissabte sobre el servei de l’ORA a la ciutat i on van participar un total de 769 persones. Les opcions de vot venien donades per un vot en «no», destinat a no canviar les coses i un vot en «sí», per fer una gestió pública del servei, reduir en un 20% les places i no fer pagar el dissabte de vesprada i diumenge.

Els resultats han estat d’una majoria del sí que cal canviar l’actual servei 749 vots (97,40%) i una minoria del no 20 vots (2,60%). Respecte als vots del sí, 535 persones (69,57%) han considerat reduir el 20% de places atenent que el servei ha d’estar restringit a zones d’alta intensitat comercial i no en zones residencials.

Han optat per la necessitat de què el servei siga de gestió pública 650 persones (84,53%). D’altra banda, 591 persones (76,85%) han donat suport a la iniciativa de què no funcione dissabte de vesprada i diumenge. La consulta es va fer efectiva mitjançant cinc urnes situades en diferents punts de la ciutat, des de les 10:00 fins a les 14:00 hores també es va poder votar telemàticament.

Per la seua banda, Esquerra Unida Xàtiva ha volgut “agrair la participació en la consulta ciutadana sobre el servei de l’ORA”. A més, han assenyalat que “aquesta mena de consultes han d’anar adquirint institucionalitat pròpia amb el proper canvi polític i amb la implicació de persones i entitats diverses que creuen en la participació per construir una nova ciutat”.

Finalment, el candidat a l’alcaldia per EU, Miquel Lorente, ha assegurat que “la proposta que ha comptat amb el suport majoritari per una ORA de gestió pública, reducció del 20% de places i gratuïtat els dissabtes de vesprada i en diumenge, serà posada en pràctica en la nova etapa de govern que començarà a Xàtiva a partir de maig”.

2 comentarios sobre “La consulta ciutadana sobre el futur del servei de l’ORA opta per una gestió pública”

  1. Esto es una poca vergüenza. Que no pagamos bastante del impuesto de circulación !!!! Ahora resulta que si vives en una calle que no se puede aparcar pero es zona azul todo lo que tienes alrededor no eres residente. Quien me lo explica ???? Que tengo que hacer me subo el coche al piso ??

Los comentarios están cerrados.